2.1.2017
1 dl vettä
0,75 dl muscovado sokeria
1,5 dl muscovado siiraappia
0,5 dl lakritsajuurijauhetta (tai oman maun mukaan
1 tl anis jauhetta
(Itse käytin kokonaista anista, hienonnettuna ja siivilöitynä, koska jauhetta en ole löytänyt marketeista.)
1/4 tl suolaa
1 dl vehnäjauhoja
mustaa pastaväriä tummempaa sävyä varten
Lisää paistinpannulle (/kattilaan) vesi, sokeri, siirappi, anis, suola sekä halutessasi musta pastaväri ja laita pannu päälle.
Sekoita ainekset yhteen.
Keittele miedolla lämmöllä kuplien n. 2 minuuttia.
Lisää jauhoja siivilöitynä vähän kerrallaan. Sekoita koko ajan.
Anna massan kuplia vähän aikaa, kunnes se paksuuntuu.
Voit testata jähmettyykö massa, tiputtamalla sitä tipan kylmään veteen.
Voitele leivinpaperi kevyesti ja kaada lakritsamassa se päälle. Lisää päälle toinen voideltu leivinpaperi , voideltu puoli lakritsia vasten. Painele tasaiseksi esim. tarjottimen avulla.
Anna jäähtyä. Leikkaa massasta paloja ja muotoile haluamallasi tavalla. Itse kieputin palat vielä leivinpaperiin.
Makeiset kannattaa säilyttää jääkaapissa, pehmenevät nopeasti.
Pakkaa pikku paketteihin, vaikka pilttipurkkeihin. Ne ovat sopivan pieniä, jo parikin makeista voi taltuttaa lakritsinälän. Liimaa liitutaulutarra ja kirjoita liitutaulutussilla viesti ystävälle 🙂
Korkin voit verhoilla servietillä ja kuminauhalla piiloon.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Todellakin, lakun ystävän unelma lahja! 🙂 Tehdessä voi ajatella lahjan saajaa rakkaudella ja persoonallinen henkilökohtainen lahja on syntynyt!!
Iloista joulumieltä myös sinulle! 🙂