Kinuskileipomo Sonjaida

Kategoria: Joulu,  Konvehdit ja makeiset Nähty 2326 kertaa
 
02.01.2017
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIMakeiset lakritsin ystävälle


Tässä vähän erilainen makeisherkku, kotikutoiset lakritsit. Maku on aika syvä ja yllättävän voimakas, joten jos tykkäät lakritsan mausta niin sopivat sinulle. Mieleeni myös juolahti lakritsimassan maustaminen tähän satsiin ei kerennyt, täytyypä kokeilla joskus 🙂

1 dl vettä
0,75 dl muscovado sokeria
1,5 dl muscovado siiraappia
0,5 dl lakritsajuurijauhetta (tai oman maun mukaan
1 tl anis jauhetta
(Itse käytin kokonaista anista, hienonnettuna ja siivilöitynä, koska jauhetta en ole löytänyt marketeista.)
1/4 tl suolaa
1 dl vehnäjauhoja
mustaa pastaväriä tummempaa sävyä varten

Lisää paistinpannulle (/kattilaan) vesi, sokeri, siirappi, anis, suola sekä halutessasi musta pastaväri ja laita pannu päälle.
Sekoita ainekset yhteen.
Keittele miedolla lämmöllä kuplien n. 2 minuuttia.
Lisää jauhoja siivilöitynä vähän kerrallaan. Sekoita koko ajan.
Anna massan kuplia vähän aikaa, kunnes se paksuuntuu.

Voit testata jähmettyykö massa, tiputtamalla sitä tipan kylmään veteen.

Voitele leivinpaperi kevyesti ja kaada lakritsamassa se päälle. Lisää päälle toinen voideltu leivinpaperi , voideltu puoli lakritsia vasten. Painele tasaiseksi esim. tarjottimen avulla.
Anna jäähtyä. Leikkaa massasta paloja ja muotoile haluamallasi tavalla. Itse kieputin palat vielä leivinpaperiin.

Makeiset kannattaa säilyttää jääkaapissa, pehmenevät nopeasti.

Pakkaa pikku paketteihin, vaikka pilttipurkkeihin. Ne ovat sopivan pieniä, jo parikin makeista voi taltuttaa lakritsinälän. Liimaa liitutaulutarra ja kirjoita liitutaulutussilla viesti ystävälle 🙂
Korkin voit verhoilla servietillä ja kuminauhalla piiloon.