Ohje Pullahiiren blogista pienillä muutoksilla: puolitettuna ja liivatteilla hyytelösokerin sijasta.
Glögi panna cotta
n. 7 pientä annosta (itse tein pilttipurkkeihin)
0,5 l täysmaitoa
1,25(-1,5) dl sokeria
puolikas vaniljatanko
4 liivatelehteä
Kiille
2 dl laimennettua tiivisteglögiä
3 liivatetta (Itse laitoin 3, mutta jäin miettimään, että 2 varmaan riittäisi)
vadelmia (tai punaherukoita tms.)
Laita liivatteet likoon kylmään veteen ainakin 5 minuutin ajaksi. Halkaise vaniljatanko ja raavi siemenet erilleen. Mittaa maito ja sokeri kattilaan. Lisää joukkoon vaniljatangon puolikkaat sekä raavitut siemenet. Kuumenna maito kiehuvaksi. Seuraa ja sekoittele koko ajan, koska maito kiehuu helposti yli kattilasta. Nosta kiehuvan maidon sekaan liivatteet, mutta purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sekoita seosta ja nosta pois liedeltä. Älä enää keitä. Ota vaniljatanko pois seoksesta ja jaa annosmaljoihin. Minä tein aika pieniä annoksi, joten sain jaettua tämän 7 pilttipurkkiin. Nosta jääkaappiin hyytymään mielellään ainakin 4 tunnin ajaksi.
Laita kiilteen liivatteet kylmään veteen. Ripottele pakastemarjoja haluamasi määrä panna cottan päälle. Laimenna glögi haluamasi vahvuiseksi. Kaada glögi kattilaan ja kiehauta. Lisää joukkoon puristetut liivatteet. Anna jäähtyä sekoitellen hetken aikaa ja lusikoi marjojen päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään vielä hetkeksi ennen tarjoilua.