Kinuskileipomo Sonjaida

Kategoria: Muuta makeaa Nähty 18808 kertaa
 
15.07.2015
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTICreme brulee


Maistoin kerran ravintolassa creme bruleeta eli paahtovanukasta ja tykästyin! Vielä, kun löysin tarvikkeet, niin oli pakko kokeilla kotona sitä. Edulliset annosvuuat ovat Casa Stockmann -sarjaa. Kaasupolttimia löytyy kohtuintaan Clas Ohlsonilta 😉 (On kyllä joitakin kikkoja saada rapea pinta ilman kaasupoltinta..) Yllätyin, että ei se sen vaikeampaa ole itse tehdä vaikkakin malttia vaatii. Aina ei voi myöskään tietää minkälainen vanukkaan rakenne on jäähdyttyä..

– puolikas vaniljatanko
– 3,3 dl kuohukermaa
– 1 dl (kevyt)maitoa
– 4 keltuaista
– 1/2dl sokeria

vanukkaiden pinnalle ruokokidesokeria

Halkaise vaniljatanko. Kaavi sen siemenet. Laita ne ja vaniljatanko kattilaan kerman ja maidon kanssa.

Kuumenna seos hitaasti kiuhumispisteeseen.

Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri. Vatkaa kevyesti. Kaada kuuma kermamaito munamassan joukkoon ohuena nauhana. Sekoita kokoajan hyvin. Yritä olla vatkaamatta, ettei pinnalla muodostu vaahtoa.

Kaada seos siivilän läpi annosvuokiin.

Nosta annosvuuat syvään uunipeltiin. Siirrä uuniin. Kaada uunipellille kuumaa vettä, niin että vesi ylttyy vuokien puoleen väliin.

Kypsennä uunin alatasossa 190 asteesssa noin 20-25 minuutti. Ota uunista, kun massa alkaa olla hyytynyttä, mutta ei vielä kovaa. Anna jäähtyä jääkaapissa 2-3 tuntia.

Ripottele ennen tarjoilua pinnalla (ruokokide)sokeria. Paahda sokeri kaasupolttimella.