15.7.2015
– puolikas vaniljatanko
– 3,3 dl kuohukermaa
– 1 dl (kevyt)maitoa
– 4 keltuaista
– 1/2dl sokeria
vanukkaiden pinnalle ruokokidesokeria
Halkaise vaniljatanko. Kaavi sen siemenet. Laita ne ja vaniljatanko kattilaan kerman ja maidon kanssa.
Kuumenna seos hitaasti kiuhumispisteeseen.
Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri. Vatkaa kevyesti. Kaada kuuma kermamaito munamassan joukkoon ohuena nauhana. Sekoita kokoajan hyvin. Yritä olla vatkaamatta, ettei pinnalla muodostu vaahtoa.
Kaada seos siivilän läpi annosvuokiin.
Nosta annosvuuat syvään uunipeltiin. Siirrä uuniin. Kaada uunipellille kuumaa vettä, niin että vesi ylttyy vuokien puoleen väliin.
Kypsennä uunin alatasossa 190 asteesssa noin 20-25 minuutti. Ota uunista, kun massa alkaa olla hyytynyttä, mutta ei vielä kovaa. Anna jäähtyä jääkaapissa 2-3 tuntia.
Ripottele ennen tarjoilua pinnalla (ruokokide)sokeria. Paahda sokeri kaasupolttimella.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kannattaa kokeilla 🙂