Kinuskileipomo Sonjaida

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Pääsiäinen Nähty 63889 kertaa
 
06.04.2016
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTI”Pashakakku”


Halusin tehdä jotain pääsiäisen kahvipöytään, mutta en niitä ainaisia hyviä hyydytettäviä juustokakkuja. Välillä on kiva kokeilla jotain uutta. Idean tähän sain pääsiäisen alla tullusta leivontapaketista. Tämä muistattaa kuulemma sopivasti makumaailmaltaan pääsiäisen perinneherkkua pashaa.
Kakun maku vain parani jääkaapissa olon jälkeen, joten voi leipoa etukäteen!


Pohja
100 g voita
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
Sekoita joukkoon muna ja lopuksi vehnäjauhot, joihin on lisätty leivinjauhe.
Kiinnitä irtopohjavuoan (⌀ noin 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte
1 sittruunan kuori raastettuna
3 rkl sitruunanmehua
1 dl rusinoita
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tlk(à 250 g)Pirkka maitorahkaa
1tlk(150 g) ranskankermaa
3 rkl maissitärkkelysjauhoja
2 tl vanilliinisokeria/vaniljasokeria
1/2 dl mantelirouhetta

Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista puolikkaasta mehu.
Hienonna rusinat terävällä veitsellä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita rahkan joukkoon muut täytteen ainekset ja lopuksi muna-sokerivaahto. Kaada täyte taikinapohjalle.

Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
Anna jäähtyä vuoassa ennen irrottamista.
Koristele!
Minä koristelin viinirypäleillä ja suklaamunilla.
Minusta kakun kaveriksi olisi sopinut hyvin jotkut raikkaat marjat esim. vadelmat!