6.4.2016
Pohja
100 g voita
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
Sekoita joukkoon muna ja lopuksi vehnäjauhot, joihin on lisätty leivinjauhe.
Kiinnitä irtopohjavuoan (⌀ noin 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista puolikkaasta mehu.
Hienonna rusinat terävällä veitsellä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita rahkan joukkoon muut täytteen ainekset ja lopuksi muna-sokerivaahto. Kaada täyte taikinapohjalle.
Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
Anna jäähtyä vuoassa ennen irrottamista.
Koristele!
Minä koristelin viinirypäleillä ja suklaamunilla.
Minusta kakun kaveriksi olisi sopinut hyvin jotkut raikkaat marjat esim. vadelmat!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Taiteellinen iso linnunpesä koristaa kauniisti vaaleaa kakkua. Kiva idea koota melkein koko kakun peittäväksi keoksi viinirypäleitä ja pääsiäismunia. Helppo ja näyttävä koriste. 🙂