26.5.2016
6:lle
5 dl dl kuohukermaa
3 kananmunaa
vajaa desi sokeria
1 tl vanilija sokeria
1 sitruunaa
3 liivatetta
hieman keltaista elintarvikeväriä.
100 g valkosuklaata
Liivatteet kylmään veteen. Varaa kolme kulhoa.
Raasta sitruunan kuoret ja purista puolikkaan sitruunan mehu kattilaan.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset erilleen.
Vatkaa 2,5 dl kermaa vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokerit toisessa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi, lisää raastettu kuori. Kuumenna sitruunan mehu ( noin puolet) ja lisää liivatteet, lisää loput mehut joukkoon.
Anna jäähtyä hetken.
Lisää liivateseos keltuaisvaahtoon ohuena nauhana. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi puhtaassa astiassa. Lisää keltuaisvaahtoon kermavaahto sekä keltainen väri. Valkuaisvaahto hellästi nostellen kermaseoksen joukkoon. Seos on löysähköä, ei tarvitse pelästyä, jähmettyy kyllä 🙂
Kaada annos laseihin ja laita jääkaappiin yön yli.
Seuraavana päivänä, vatkaa loppu kuohukerma ja sulata valkosuklaa joukkoon. Tähtityllalla varustetulla pursotuspussilla massa laseihin ja takaisin jääkaappin odottamaan vieraita. Kannattaa tehdä vähintään tuntia ennen.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä
Maailman paras mutakakku
2829 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
mmmmmm…. 🙂 mansikka vielä päälle 😉