Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Pinacolada macaronit

10.5.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19907_IMG_20170505_141427_600x600.jpg

n. 60 kpl

140 g valkuaisia ( Konditorian neuvo: erottele hyvissä ajoin jopa 24 h ennen)
60 g sokeria
325 g pinacolada maku tomusokeria ( kinuskikissan verkkokauppa)
185 g mantelijauhoja
( pastaväriä jos haluaa, näissä ei ollut)

200g Vanilja tuorejuustoa
n. 3-4 rkl sitruunatahnaa maun mukaan

Sekoita sokeri ja 140g tomusokeria yhteen.Vatkaa valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi, lisää tomusokeri seos, vatkaa muutama minuutti.

Sekoita mantelijauhot ja 185 g  tomusokeria yhteen. Siivilöi seos marenkiin.

Kääntele seosta, että taikina tasoittuu. Sen verran että hieman notkistuu ja massaa nostettuaan katoaa jälki. Älä sekoita liikaa.

Leivinpaperin päälle, pyöreällä tyllalla n. 3 cm ympyröitä.
Anna levähtää ennen uuniin laittoa n. 30-40 min, kunnes niihin voi koskea eikä tartu sormiin.
Minun uunissa 150 astetta ja 12 min oli sopiva. Tein 3 kokeilua.

Kuoret ovat aina hieman erikokoisia, löydä parit ja täytä jäähtyneenä tai pakasta kuoret.

Tuorejuusto ja sitruuna tahna yhteen ja lusikoi väliin. Älä tee liian juoksevaa, jäykempi massa parempi.

Ainesosat

HedelmäSitruuna/appelsiini/lime

Erityisruokavaliot

Gluteeniton

Kategoriat

JälkiruoatKesäKevätKlassikotLeivoksetMuuta makeaaTäytteetYlioppilasjuhlat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (2)

sokeriruusu
10.5.2017 17:39

Kiitos Maris 😊 aivan täydellisiä nämä eivät ole, mutta siihen vaikuttaa myös tuo valkuaisten ”vanhetus”. Tämä oli kolmas ohje mitä kokeilin ja hieman muokkasin. Tuo uuni lämpötila on kanssa ihan arvausta ja onneksi osui oikeaan tällä kertaa.

Tein useamman pellillisen kerralla ja odotus aika oli hieman eri, koska halusin selviytyä nopeasti 😆 parhain kuori tuli 35 min lepoajalla ja huonoin 20 min…oli muka niin kiire. Vaikka kuori olikin jo kuivanut, niin silti niitä pitäisi malttaa kuivattaa tuo 30 min vähintään. Siitä kaiketi riippuu myös kuinka hattu tarttuu jalkaan kiini??

Yhdeltä mestarilta kyselin saloja näiden valmistamiseen ja sanoi jopa planeettojen asentojen vaikuttavan, eli tarkoitti että koskaan ei tiedä miksi ei onnistunutkaan tällä kertaa.
Silti kaipaisin jotain ammattikikkaa, koska kyllähän tietyt leipomot valmistavat noita joka päivä ja niissä on onnistuttava. Ainoa konkreettinen neuvo oli tuo valkuaisten vanhentaminen. Sitä en tällä kertaa kokeillut, mutta seuraavaan meinaan. Nyt onnistumisen jälkeen on taas suuri luotto itseensä 😆😅😂

maris
Kinuskileipomo maris
10.5.2017 17:17

Onneksi olkoon! Näyttävät ihan täydellisiltä. 😊
Itse tein joskus aikapäiviä sitten ensimmäisen kerran macaroneja, ja silloin kai moukan tuurilla onnistuin oikeastaan ihmeen hyvin. Sen jälkeen olen kerran tehnyt ja se yritys meni niin penkin alle kuin vain voi. En jaksa edes muistella. 😂
Taidanpa kokeilla joskus tätä sinun ohjettasi. Kunhan saan rohkeutta kerättyä uuteen yritykseen.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa