10.5.2017
n. 60 kpl
140 g valkuaisia ( Konditorian neuvo: erottele hyvissä ajoin jopa 24 h ennen)
60 g sokeria
325 g pinacolada maku tomusokeria ( kinuskikissan verkkokauppa)
185 g mantelijauhoja
( pastaväriä jos haluaa, näissä ei ollut)
200g Vanilja tuorejuustoa
n. 3-4 rkl sitruunatahnaa maun mukaan
Sekoita sokeri ja 140g tomusokeria yhteen.Vatkaa valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi, lisää tomusokeri seos, vatkaa muutama minuutti.
Sekoita mantelijauhot ja 185 g tomusokeria yhteen. Siivilöi seos marenkiin.
Kääntele seosta, että taikina tasoittuu. Sen verran että hieman notkistuu ja massaa nostettuaan katoaa jälki. Älä sekoita liikaa.
Leivinpaperin päälle, pyöreällä tyllalla n. 3 cm ympyröitä.
Anna levähtää ennen uuniin laittoa n. 30-40 min, kunnes niihin voi koskea eikä tartu sormiin.
Minun uunissa 150 astetta ja 12 min oli sopiva. Tein 3 kokeilua.
Kuoret ovat aina hieman erikokoisia, löydä parit ja täytä jäähtyneenä tai pakasta kuoret.
Tuorejuusto ja sitruuna tahna yhteen ja lusikoi väliin. Älä tee liian juoksevaa, jäykempi massa parempi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Kiitos Maris 😊 aivan täydellisiä nämä eivät ole, mutta siihen vaikuttaa myös tuo valkuaisten ”vanhetus”. Tämä oli kolmas ohje mitä kokeilin ja hieman muokkasin. Tuo uuni lämpötila on kanssa ihan arvausta ja onneksi osui oikeaan tällä kertaa.
Tein useamman pellillisen kerralla ja odotus aika oli hieman eri, koska halusin selviytyä nopeasti 😆 parhain kuori tuli 35 min lepoajalla ja huonoin 20 min…oli muka niin kiire. Vaikka kuori olikin jo kuivanut, niin silti niitä pitäisi malttaa kuivattaa tuo 30 min vähintään. Siitä kaiketi riippuu myös kuinka hattu tarttuu jalkaan kiini??
Yhdeltä mestarilta kyselin saloja näiden valmistamiseen ja sanoi jopa planeettojen asentojen vaikuttavan, eli tarkoitti että koskaan ei tiedä miksi ei onnistunutkaan tällä kertaa.
Silti kaipaisin jotain ammattikikkaa, koska kyllähän tietyt leipomot valmistavat noita joka päivä ja niissä on onnistuttava. Ainoa konkreettinen neuvo oli tuo valkuaisten vanhentaminen. Sitä en tällä kertaa kokeillut, mutta seuraavaan meinaan. Nyt onnistumisen jälkeen on taas suuri luotto itseensä 😆😅😂