18.7.2016
POHJA:
200 g gluteenittomia keksejä (digestive ja marie)
70 g voita sulatettuna
24 cm vuokaan leivinpaperia pohjalle ja painele kevyesti mutta tasaisesti muruseos pohjalle ja laita jääkaappiin.
TÄYTE:
7 liivatetta
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g maustamatonta luonnon jogurttia
150 g philadelphia tuorejuustoa
2 tl vanilja sokeria
1 rkl tavallista sokeria
0,5 dl vettä
n. 4- 5 dl tuoreita mustikoita
Liivatteet kylmään veteen,vaahdota vaniljakastike, lisää jogurtti ja jatka vispaamista. Lisää tuorejuusto ja sokerit, sekoita hyvin. Lämmitä vesi kiehuvaksi ja lisää liivatteet. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos vaahtoon vähän kerrassaan.
Ota pohja jääkaapista ja kaada seosta pohjan päälle niin että se peittyy tasaisesti. Ripottele kokonaisia mustikoita ja jälleen täytettä päälle ja mustikkaa, viimeiseksi täytettä tasaisesti. Jos haluat että mustikat ei näy täytteestä, älä ripottele lähelle reunaa.
Massaa voi olla ylimääräistä, mutta jätä tilaa mustikka kerrokselle ja kiilteelle.
Itse tein pienen mini kakun kotiin, joten yhteen kakkuun riittää hieman vähemmänkin aineita esim vain 2 dl vaniljakastiketta.
Jääkaappiin 3-4 h
PÄÄLLINEN:
3,5 liivatetta
3 dl mustikkamehua ( meillä oli itsetehtyä sokeroimatonta)
tuoremustikoita niin että pinta peittyy tasaisesti, eikä jää aukkoja.
Liivatteet kylmään veteen 5 min vähintään. Lämmitä kiehuvaksi 0,5 dl mustikkamehua ja lisää liivatteet.
Hieman jäähtyneenä lisää liivateseos muuhun mehuun ja kaada huoneenlämpöinen mehu lusikalla mustikka kerroksen päälle niin että mustikat peittyy tai vuoka antaa myöten.
Mieluiten yön yli jääkaapissa.
Minulla ei ollut käytössä reunakalvoja, hyvin lähti irti teflon irtopohja vuoasta kun veitsellä irrotin kiilteen ennnen reunojen irrottamista.
KORISTEET:
kinuskikissan valkoista vaniljamassaa ja keltaista sokerimassaa.
Kultaista geelikiillettä keltaisessa keskustassa ja hopeista tomuväriä kukan terälehdillä.
Tehty edellisenä iltana ja asetettu vasta seuraavana aamuna kun kiille täysin kohmettunut.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä
Maailman paras mutakakku
2829 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Mitenhän tämä resepti muuttuisi jos käyttäisinkin täytteessä mustikka jogurttia? 🤔