25.8.2017
24 cm vuokaan tehtynä
4 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2,5 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhoa
2 tl vaniljasokeria
Tee jauhoseos. vaahdota munat ja sokerit. Lisää vaahtoon jauhoja vähitellen, hellästi käännellen vaahtoa.
170 astetta ja 45 min.
Mansikka-raparperimousse:
2 dl raparperi sosetta
n. 0,5 L mansikoita pilkottuna ( hieman haarukalla soseutettuna)
2,5 dl vispiä
2 dl mansikkarahkaa
vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
hieman punaista pastaväriä
7 liivatetta
mansikkamehua tilkka
Liivatteet kylmään veteen jo ajoissa, kun ovat lionneet kuumenna tilkka mansikkamehua ja lisää liivatteet, anna jäähtyä. Vaahdota vispi ja lisää rahka ja soseet. Lisää sokerit ja pastaväri. Lisää seokseen liivate hitaasti kaataen ja hyvin vatkaten.
Kokoa irtopohjavuoan reunoja apuna käyttäen.
Leikkaa pohja 2 osaan.
Pohja alimmaiseksi, kostuta vanijamaidolla. Mansikkavaahtoapäälle, tasoita ja laita jääkaappiin hetkeksi ( jos seos on liian löysää). Lisää sitten kakkupohja päälle ja kostuta.
Yön yli jääkaappiin.
Koristele seuraavana päivänä n. 5 dl vispiä jossa vaniljakreemijauhoa n. 1 rkl
Koristeena päällä on puolukkajauhoa, orvokeja, karpalohyytelö makeisia, mansikkaa, jogurttirusina makeisia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2566 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kyllä sinä Sokeriruusu olet melkoinen kakkumestari! Jokainen kakkusi on kuin taideteos. Ja edellisestä kakun yhteydessä kuten toki jo aiemminkin olet maininnut kipeät kätesi ettei se ole ihan edes helppoa aina. Silti vain loihdit näitä toinen toistaan upeampia kakkuja. 🙂
Tässäkin kakussa pursotuksen jälki niin konditoria maisen tarkkaa ja jokainen marja ja kukka aseteltu huolella juuri omalle paikalleen. 🙂
Sinä kyllä aina laitat koko sydämesi ja rakkautesi leivontaan näihin kakkuihin! 🙂