17.5.2016
Tuulihattuja voi tehdä erikokoisia, tässä pienenpiä edessä ja isompia takana. Makeita tai suolaisia.
Taikina: n. 40 pientä
100g voita
2 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
ripaus suolaa ( suolaisiin täytekuoriin)
Kuumenna rasva ja vesi kattilassa kiehumispisteeseen, lisää suola.
Lisää jauhot koko ajan sekoittaen ( puukauha). Keitä seosta edelleen, kunnes irtoaa kattilan reunoista. Taikina tuntuu tässä vaiheessa kovahkolta ja sitkeältä.
Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hiukan.
Lisää munat yksitellen, välissä aina vatkaten. Tässä vaiheessa tulee taikinasta hieman vetelämpää, mutta siitä muodostuu yksi klöntti.
Tarttuu varmasti vatkaimeen kiini 🙂
Massa pursotuspussiin ( iso tähtitylla), jätä pursotusväliä koska kohoavat kaksinkertaiseksi. Leivinpaperia pelille.
Jos ei ole pusseja, saa nokareet myös lusikoilla pellille.
180 astetta keskitasossa n 25-30 min. Älä avaa uunia paiston aikana.
Paista kunnes ovat kauniin kullan keltaisia, jos leivonnaiset eivät ole kypsiä, ne lässähtävät.
Halkaise jäähtyneet tuulihatut, niin että yksi sivu jää vielä kiini.
Täytä haluamallasi täytteellä.
Mansikkainentäyte:
1 purkki Mansikkarahkaa
1 purkki ( 200g) sitruunatuorejuustoa
1 Flora vispi
100 g valkosuklaata
aitoa vanilijaa tai vanilijasokeria
muutama tippa punaista elintarvikeväriä.
Vatkaa vispi ja lisää rahka. Sulata suklaa ja lisää se tuorejuustoon.
Lisää ne rahka vaahtoon, lisää maun mukaan vanilijaa.
Laita hetkeksi jääkaappiin. Pursotuspussilla saa helpointen massan tuulihatun sisälle.
Suolaisiin voi laittaa saman täytteen kuin lohileipäsiin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä
Maailman paras mutakakku
2833 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1831 tähteä
Britakakku
1531 tähteä