30.11.2016
6 hengelle ja tuplana tietysti 12 🙂
Tee kinuskikastike valmiiksi jotta on täysin jäähtynyt.
2 dl kuohukermaa
2 dl tummaa muscovado sokeria
pari hyppysellistä suolaa
1 rkl voita
Kattilaan sokeri ja kerma, sekä suola. Anna kiehahtaa ja käännä lämpö heti piennemmälle jotta hieman vain pulputtelee n 15 min. Lisää voi, sekoittele välillä.
Nosta jäähtymään.
Pannacottaseos:
0,5 L Lakkoja
5 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
2 tl vaniljasokeria
2-3 rkl hedelmäsokeria ( seos ei tarvitse olla kovin makeaa koska päälle tulee kinuskia)
5 liivatetta
4-5 rkl lakkalikööriä
Paseeraa lakat n. 0,5 L mieluiten tuoreita mutta pakastekin käy mutta muista valuttaa sulamisvedet pois ennen paseerausta.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
Kattilaan:
3 dl kuohukermaa
halkaistu vaniljatanko, ota veitsellä siemenet irti
sokerit
Kiehuttele miedolla lämmöllä 10- 15 min ja ota vaniljatanko pois,lisää liivatteet. Nosta kattila pois liedeltä kun liivatteet on sulanut.
Lisää loppu kerma, likööri, paseerattu lakka ja maista tarviiko jotain lisätä. Kaada laseihin ja anna olla jääkaapissa 4-5 h.
Päälle kinuskikastike varovasti lusikalla lisäten. Älä laita kinuskia jääkaappiin, jotta se on kastikemaista kaadettaessa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä
Maailman paras mutakakku
2829 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä