2.9.2016
1 kg tomaattia
oliiviöljyä
1 isohko sipuli pilkottuna
4-5 valkosipulin kynttä , pilkottuna ( flunssa paino päälle niin reilu valkosipuli oli hyvää)
1 suippopaprika hienoksi pilkottuna
mustaapippuria myllystä
1 Fond du chef nauta kuutio ( tai kasviskuutio)
1 rkl riisietikkaa ( tavallinenkin käy, säilyvyyden kannalta jos pitää pitempää odottaa jääkaapissa)
chilimaustetta oman maun mukaan ( itselläni on käytössä miehen tekemä chilikastike)
3 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
3 rkl fariinisokeria
1-2 tl suolaa
Ristiviillot tomaatteihin ja kiehauta ne runsaassa vedessä. Lajikkeista riippuen 2-5 min. Jos käytössäsi on kovin erilaisia tomaatteja keskenään ( paksu tai ohut kuorisia, pehmeitä tai kovahkoja) keitä ne erikseen.
Kaada kuuma vesi pois kun näyttää siltä että kuoret alkaa irtoamaan ja vaihda kattilaan kylmä vesi. Siinä hieman olleena, kuori tomaatit.
Kattilaan reilusti öljyä sekä pienennetyt sipulit ja paprikat. Kuullota miedolla lämmöllä kunnes paprika hieman pehmetynyt.
Sillä aikaa pilko tomaatit ja ota siemenet pois jos tarvis. Lisää tomaatit sipulien joukkoon sekä muut mausteet.
Annan hiljalleen kiehua 20 min ja maista mausteiden lisä tarve, jatka 10 min kiehuttamista miedolla lämmöllä.
Valmista kastiketta 7-8 dl riippuu kuinka kokoon tätä kastiketta keitää, sekä kuinka vetisiä tomaatit ovat.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5658 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2566 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Tästä saa helposti myös tomaattikeiton kun ottaa siemenet pois ja soseuttaa koko satsin lopuksi ja lisää valion grillattu paprika ruokakerman sekä smetanaa.