Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Gluteenittomat mausteiset leivokset

17.5.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19907_20160308_120037_600x600.jpg

Taikina: n 6-8 palaa

1 muna
3 rkl karppisokeria ( erytrolia) tai tavallista sokeria 2 rkl
( tilkka vaahterasiirappia jos ruokavalio sen sallii)
0,5 dl kuohukermaa
50g voita sulatettuna
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 dl kookosjauhoja
0,5 dl mantelijauhoja
2 rkl  hasselpähkinärouhetta
reilu dl porkkanaraastetta
Oman maun mukaan kanelijauhetta, inkiväärijauhetta ja vaikka kaardemummaa jos tykkää.

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi ja lisää kaikki muut aineet perään. Leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan tai muuhun vähän korkeareunasempaan pienehköön astiaan. Tämä ei juuri tästä nouse, ettei tarvitse pelästyä 🙂
175 astetta n 30 min

NOSTA leivinpaperin avulla pois vuoasta, jäähdyttyään vähän ja leikkaa sopivia paloja.

Kuorrutus:
1 purkki Philadelphia tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa ( vatkataan vaahdoksi)
makeuta stevialla tai tavallisella sokerilla
1 raastettu sitruunan kuori
tilkka sitruunamehua
vanilijaa

Kuorruta vasta täysin jäähtyneenä!!
Koristeeksi mantelirouhetta, erottuu paremmin jos ovat kuorellisia.
Jääkaapissa säilyy hyvin, voi tehdä jo edellisenä päivänä.

Ainesosat

KookosPähkinä/manteli/nougat

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteeton

Kategoriat

JälkiruoatKahvikakutKakkupohjatKakunkuorrutteetKesäLeivoksetMuuta makeaaSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (14)

maris
Kinuskileipomo maris
30.8.2016 21:06

Näinhän se on. Ja en ollenkaan epäile taitojasi leipojana. Ehkä minun makuaistini oli vaan herkemmällä nyt. 🙂
Lusikoiden erilaiset koot on tosiaan yksi mahdollisuus erilaisiin tuloksiin. Itse käytän nykyään ihan virallisia mittasarjan mittoja. Mutta eiköhän me lopeteta tämä jappasu tästä tähän. Pääasia, että molemmat saimme aikaiseksi maistuvaa tavaraa. 🙂

sokeriruusu
30.8.2016 19:04

…ja mieltymykset kaikilla vähän erilaiset….koska en itse havainnut siinä mitään vikaa. Minun tl on tasainen ja lusikoitakin eri kokoisia.

maris
Kinuskileipomo maris
30.8.2016 18:14

Voi sokeriruusu, en minä hymynaamojen puuttumiseen romaha. 😀 Pahempaakin on tässä elämässä kohdalle sattunut.
Vielä tuohon leivonnaiseen palaan vähän. Luulin nimittäin ensin, kun taikinaa kuolhosta maistelin, että olen vahingossa hurauttanut siihen suolaa. Laitoin mausteeksi ripauksen neilikkaakin, ja sitäkin ensin ehdin syyttää. Sitten tajusin, että soodahan suussa maistuu.
Mutta tätähän tämä leipominen on. Loputonta säätämistä. Ja nämä on oikeasti tosi hyviä. Ihanan meheviä ja pehmeitä. 🙂

sokeriruusu
30.8.2016 17:40

En itsepintaisesti pidä kiini jostain, jos jokin muu havaitaan paremmaksi 😊et ei hätiä mitiä maris! Kirjoitin vastaukset kiireessä ja jäi hymynaamatkin laittamatta. En ole tehnyt noita kuin kerran ja tuolla annosmäärällä, et paremmasta en tiiä…

maris
Kinuskileipomo maris
29.8.2016 23:58

No voi sun, nyt menit sitten minun pähkäilyjen tuloksena ohjetta muuttamaan. :/
Mutta toisaalta, kyllä ainakin oman kokemukseni perusteella uskaltaisin taata, että puolikkaalla tl:lla kohoaa hyvin.
Minulla oli juuri tuo, että en voinut inkivääriä käyttää, kun se oli kiellettyjen aineiden listalla. Mutta kanelia laitoin ja kunnon roiskaisun kardemummaa. 🙂

sokeriruusu
29.8.2016 18:54

Laitan usein mausteita aika runsaalla kädellä, eli tässä oli kanelia, ikivääriä ihan reilusti oman maun mukaan
, sekin voi peittää soodan makua. ( voin toki ohjetta selventää ja vaikka vähentääki soodaa niin ei tule kellekään vahinkoja)

sokeriruusu
29.8.2016 18:49

Maris: ohjeessa on 1 tl soodaa tuohon määrään, minusta oli sopiva eikä maistunut läpi. En soodaa juurikaan käytä niin en voi tietää mitä tapahtuu jos tekee isomman annoksen ja suurentaa soodan määrää.

maris
Kinuskileipomo maris
29.8.2016 18:23

Tervehdys sokeriruusu! Minulla tuli tässä muutama päivä sitten akuutti tarve vähäsokeriselle leivonnaiselle. Onneksi muistin nämä sinun leipomon mausteiset porkkanaleivokset. Ja onhan minun näitä muutenkin pitänyt ja pitänyt tehdä. 🙂
Tein kaksinkertaisen annoksen ja muuten ohjeen mukaan, mutta pähkinärouheen tilalle mantelilastuja. Niin ja tein leivokset yksittäin muffinssivuokiin. Tupla-annoksesta sain kahdeksan keskikokoista muffinssia.

Mutta ekan satsin kanssa kävi kyllä vähän köpelösti. Lykkäsin muffinssit uuniin ja tyytyväisenä rupesin kiposta kaapimaan taikinan rippeitä suuhuni. Mutta. Se maistui todella voimakkaasti soodalle. Toivoin, että maku häviäisi uunissa, mutta eihän se tietenkään mihinkään hävinnyt. Valmiissakin oli todella voimakas sivumaku.

Eihän siinä auttanut kuin tehdä nopeasti uusi satsi, kun olivat kuitenkin muuten niin ihanan pehmeitä ja houkuttelevia. Nyt laitoin soodaa tupla-annokseen vain 3/4 tl (edellisen 2 tl:n sijaan) ja tosi hyvin kohosivat silti. Ja nyt soodan maku ei tunkenut läpi. Olivat aivan valtavan herkullisia! Täytyy tehdä vielä ehdottomasti lisääkin. Päälle laitoin vain pehmeää maitorahkaa (rasvaa 2%), jonka maustoin vaniljajauheella ja ripauksella steviasokeria, kun tuorejuustokin oli kahvittelu vieraalla kieltolistalla. Steviasokeria käytin myös taikinan makeutukseen.

Päädyitkö miten tuohon soodan määrään? Se kun tuntuu itsestä nyt jälkeenpäin ajateltuna aika isolta, kun jauhojakin on yhteensä vain desin verran. Löysin nyt myöhemmin vastaavanlaisia ohjeita, ja niissä oli käytetty soodaa 1/2 tl.

Mutta loppu hyvin kaikki hyvin. 🙂 Ja ekaa kertaa tutustuin myös kookosjauhoihin, ja tykkäsin! Toivat kivaa kuohkeutta rakenteeseen, niin kuin sanoitkin.

sokeriruusu
19.5.2016 21:24

Hei maris! Vaikka kookoksen makua inhoaisi, ei maistu taikinassa, siinä on mausteita sen verran ja lisäksi voi laittaa vaikka kaardemummaa! Mieheni ei kookoksesta välitä ja nämä leivokset kumminkin upposivat 😊
Kookosjauho on kevyempää kuin mantelijauho ja siksi taikinasta ei tule niin tiivis, kuin pelkillä mantelijauhoilla.
Lisä manteli tai hasselpähkinä rouhe tuo ilmavuutta.
Sokeria tai vaahterasiirappia voi laittaa vaikka hieman enemmän jos haluaa makeampaa.
Rohkeasti kokeilemaan kookosjauhoja 😊

maris
Kinuskileipomo maris
19.5.2016 18:47

Näitä teen kyllä joskus! Ehkä ihan tavallisella sokerilla. Ja täytyy vielä miettiä, että korvaanko kookosjauhot jollakin, vai innostuisinko ostamaan ja tutustumaan niihinkin. 🙂 Vai onnistuisikohan, jos korvaisi kookosjauhot vastaavalla määrällä mantelijauhoja?

Näytä lisää

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa