17.5.2016
Taikina: n 6-8 palaa
1 muna
3 rkl karppisokeria ( erytrolia) tai tavallista sokeria 2 rkl
( tilkka vaahterasiirappia jos ruokavalio sen sallii)
0,5 dl kuohukermaa
50g voita sulatettuna
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 dl kookosjauhoja
0,5 dl mantelijauhoja
2 rkl hasselpähkinärouhetta
reilu dl porkkanaraastetta
Oman maun mukaan kanelijauhetta, inkiväärijauhetta ja vaikka kaardemummaa jos tykkää.
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi ja lisää kaikki muut aineet perään. Leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan tai muuhun vähän korkeareunasempaan pienehköön astiaan. Tämä ei juuri tästä nouse, ettei tarvitse pelästyä 🙂
175 astetta n 30 min
NOSTA leivinpaperin avulla pois vuoasta, jäähdyttyään vähän ja leikkaa sopivia paloja.
Kuorrutus:
1 purkki Philadelphia tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa ( vatkataan vaahdoksi)
makeuta stevialla tai tavallisella sokerilla
1 raastettu sitruunan kuori
tilkka sitruunamehua
vanilijaa
Kuorruta vasta täysin jäähtyneenä!!
Koristeeksi mantelirouhetta, erottuu paremmin jos ovat kuorellisia.
Jääkaapissa säilyy hyvin, voi tehdä jo edellisenä päivänä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä
Maailman paras mutakakku
2833 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1831 tähteä
Britakakku
1531 tähteä
Näinhän se on. Ja en ollenkaan epäile taitojasi leipojana. Ehkä minun makuaistini oli vaan herkemmällä nyt. 🙂
Lusikoiden erilaiset koot on tosiaan yksi mahdollisuus erilaisiin tuloksiin. Itse käytän nykyään ihan virallisia mittasarjan mittoja. Mutta eiköhän me lopeteta tämä jappasu tästä tähän. Pääasia, että molemmat saimme aikaiseksi maistuvaa tavaraa. 🙂