Kinuskileipomo Sokerihippu

Kategoria: Kekritempaus,  Pizzat, voileivät, iltapalat Nähty 1964 kertaa
 
28.09.2017
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIVihannespizza


Sovelsimme perinteistä pizzataikinaa lisäämällä sekaan juureksia ja vihanneksia. Nämä toivat tavalliseen pizzaan mukavaa makua ja piristystä.

Tästä ohjeesta tulee noin yksi pellillinen.
Ainekset:

Pohjaan:
2 dl vettä

15g tuorehiivaa tai puoli pussia kuivahiivaa
n.5 dl pizzajauhoja
punajuuri
Päälle:
paseerattua tomaattia
250g jauhelihaa
12 kirsikkatomaattia
 maun mukaan pizzajuustoa ja fetaa
Laita uuni lämpenemään 225°c tasalämmölle.
Valmista ensin pizzapohja.
Sekoita hiiva reilusti kädenlämpöiseen veteen.
Lisää jauhot kädellä vaivaten.
Raasta punajuuri ja lisää se joukkoon.
Jos taikina muuttu liian löysäksi lisää jauhoja kunnes se ei tartu enään käsiin.
Anna kohota noin 15-20min.
Kun taikina on kohonnut, kauli se levyksi ja kypsennä jauheliha, jonka jälkeen levitä paseerattu tomaatti pizzan päälle ja sitten täytteet. Paista 12-15min uunin keskitasolla.

Halutessasi voit korvata punajuuren kahdella isolla raastetulla porkkanalla tai 90g soseutetulla pinaatilla.