Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut Nähty 175203 kertaa
 
15.02.2016
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIYstävällinen sitruunakakku


Ystävänpäiväksi halusin leipoa omalle perheelle jotain pientä kivaa, niistä tarpeista mitä nyt sattui kaapista löytymään. Ja tästä tulikin mukavan ystävällinen, lempeän makea sitruunakakku, jonka koristeluun sitten lapsetkin pääsivät mukaan. (olivat kyllä mukana tekemässäkin kakkua <3 )

Pohja:
100 g dominoita
50g digestivejä
50g voita
2 rkl kahvia

Täyte:
1 prk (2,5dl) vispautuvaa vaniljakastiketta
1 pkt (250g) mascarponea
2 rkl lemon curdia
5 liivatetta
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua + vettä

Kiille:
1 rkl sitruunamehua + vettä
2 liivatetta
2 purkkia lasten hedelmäsosetta, tässä aurinkoinen

1. Valmista pohja. Murskaa keksit, sulata rasva ja lisää kahvin kanssa keksimurskaan. Levitä 20 cm irtopohja vuuan pohjalle.
2. Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike ja yhdistä mascarpone ja sokerit. Kuumenna sitruunamehu ja vesi tilkka, lisää liivatteet. Kaada liivateseos täytteeseen. Kaada täyte keksipohjan päälle. Laita täyte hyytymään muutamaksi tunniksi.
3. Valmista kiille. Liota liivatteita hetki ja lisää ne kuumennettuun sitruunamehu-vesi seokseen. Sekoita liivateseos hedelmäsoseeseen ja kaada kiille kerros hyytyneen täytteen päälle. Anna vielä hyytyä pari tuntia ennen tarjoilua. Koristele vaikkapa karkeilla.