15.2.2016
Pohja:
100 g dominoita
50g digestivejä
50g voita
2 rkl kahvia
Täyte:
1 prk (2,5dl) vispautuvaa vaniljakastiketta
1 pkt (250g) mascarponea
2 rkl lemon curdia
5 liivatetta
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua + vettä
Kiille:
1 rkl sitruunamehua + vettä
2 liivatetta
2 purkkia lasten hedelmäsosetta, tässä aurinkoinen
1. Valmista pohja. Murskaa keksit, sulata rasva ja lisää kahvin kanssa keksimurskaan. Levitä 20 cm irtopohja vuuan pohjalle.
2. Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike ja yhdistä mascarpone ja sokerit. Kuumenna sitruunamehu ja vesi tilkka, lisää liivatteet. Kaada liivateseos täytteeseen. Kaada täyte keksipohjan päälle. Laita täyte hyytymään muutamaksi tunniksi.
3. Valmista kiille. Liota liivatteita hetki ja lisää ne kuumennettuun sitruunamehu-vesi seokseen. Sekoita liivateseos hedelmäsoseeseen ja kaada kiille kerros hyytyneen täytteen päälle. Anna vielä hyytyä pari tuntia ennen tarjoilua. Koristele vaikkapa karkeilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä