3.12.2013
Pohja:
n. 150g pipareita
n. 50g sulatettua rasvaa
Murskaa piparit ja lisää rasva. Painele irtopohjavuuan (22cm) pohjalle.
Luumukiisseli:
1 pussi pirkka luumuja, kiisselin keitin ohjeen mukaan muuten, mutta vetäsin sen sileäksi sitten blenderillä. Otin käyttöön noin puolet siitä. Lisäsin 1,5 liivatetta, joka oli sulatettu kiehautettuun kahvilikööriin (o,5dl).
vaniljatäyte:
1 prk rahkaa
1 prk pirkka vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk flora vispiä
0,5dl vaniljakreemijauhetta
3,5 liivatetta
sitruunamehua
Vatkaa vaniljakastike ja flora vispi vaahdoksi lisää muut aineet sekaan. Sulata liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja lisää vaahtoon.
Kasaa kakku kerroksittain niin, että luumukiisseli jää kakkuun raidaksi. Voisi varmasti myös kokeilla marmoroida/raidoittaa jotenkin kivasti.
Anna hyytyä ja herkuttele. Koristele mieleisesti
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
noniin, siis tässä se resepti, joka jo viime vuonna minut innoitti leipomon perustamiseen. Silloin jäi kakun teko koeversioon, mutta nyt tänä jouluna innostuin sitä uudestaan ja vähän tuunaten tekemään. Toivottavasti vielä illalla saan tähän kuvankin miehen avulla =)