Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

Kategoria: Joulu,  Juusto- ja hyydykekakut,  Syksy Nähty 27771 kertaa
 
23.09.2014
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIvalkosuklainen-kahviliköörikakku


Tämän kakun tein ylijääneestä kahvilikööristä (eräs toinen leivonnainen), jolle en oikein muuta käyttöä keksinyt. Katselin muutamia ohjeita, ja muokkasin omaan makuun sopivaksi. Varsin hyvin onnistui, ja tuota rahkaa tykkään aina käyttää juustokakkuja keventämässä. Koristelin kakun yksinkertaisesti kaakaolla, sapluunan löysin ihan pihalta kukkapenkistä. Tarkoitus oli ensin tehdä jotain pohjaan käytetystä cappucinojauheesta, mutta aika ja luovuus loppui kesken.

Pohja:
200g digestivejä
75g margariinia
1/2 pussia chococappucinojauhetta

Täyte:
1 prk rahkaa
1 prk flora vispiä
1 pkt vaniljatuorejuustoa
1 levy valkosuklaata (panda 120g)
5 liivatetta
3/4 dl kahvilikööriä
maun mukaan hieman vaniljasokeria ja sokeria

Koristelu:
tummaa kaakaojauhetta

1. murskaa keksit ja lisää sulatettu margariini sekä kahvijauhe. Vuoraa irtopohjavuoka (22-24cm) leivinpaperilla ja pohja vuokaan.
2. vatkaa flora vispi, lisää rahka, tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Kiehauta kahvilikööri ja sulata liotetut liivatteet siihen. Lisää likööriseos muuhun massaan. Mausta tarvittaessa vaniljasokerilla ja sokerilla. (itse jätin aika ”tujun” makuiseksi)
3. Anna hyytyä jääkaapissa noin 3h.
4. Koristele haluamallasi tavalla ja nauti