Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

valkosuklaa-appelsiinikakku

18.5.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_riikankakku_600x600.jpg

BROWNIE-POHJA:

125 g voita tai margariinia
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

VALKOSUKLAAMOUSSE
3 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä
100 g valkosuklaata
150 g rahkaa
1 tl vaniljasokeria
0,25 dl vettä

APPELSIINI-MANGOMOUSSE
4 liivatelehteä
1 appelsiinin kuoriraaste
0,5 dl appelsiinimehua
2 dl vaahtoutuvaa vaniljajastiketta
100g appelsiinituorejuustoa
1 prk mangososetta
(+1 rkl vaniljakreemijauhetta)
(+ keltaista väriä)

KOSTUTUS
appelsiini-mangomehua

KORISTELU
erivärisiä koristelugeelejä

1. Tee browniepohja (voi tehdä jo edellisenä päivänä): Sulata voi, lisää suklaa, anna sulaa. Lisää sokeria, suola ja munat hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi jauhot. Paista 175 asteessa n. 15-18min. (käytin 26cm irtopohjavuokaa)

2. Tee valkosuklaamousse. Vaahdota flora vispi, lisää muut aineet, suklaa sulatettuna. Lopuksi sulata liivatteet vesitilkkaan ja lisää täytteeseen. Kumoa kostutetun pohjan päälle. Siirrä kylmään hyytymään.

3. Tee appelsiinimousse. Vaahdota vaniljakastike ja lisää muut aineet. Sulata liivatteet appelsiinimehussa ja lisää seokseen. Tarpeen mukaan voit lisätä väriä ja vaniljakreemijauhetta. Kaada mousse vuokaan valkosuklaamoussen päälle ja siirrä kylmään hyytymään.

4. Koristele haluamallasi tavalla ja herkuttele

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_IMG_20180317_210445_400x400.jpgsojan kotikeittiölime-kookoskakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_WP_20171212_15_02_19_Pro_400x400.jpgsojan kotikeittiöInkivääriset myslinamut
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_WP_20170817_17_53_52_Pro_400x400.jpgsojan kotikeittiöKaurainen mustikkatorttu
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_WP_20170225_18_22_08_Pro_400x400.jpgsojan kotikeittiölaskiaisen pannarikakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_WP_20170201_12_53_52_Pro_400x400.jpgsojan kotikeittiömakrilli-mozzarellapiirakka
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_20161128_190228_resized_1_400x400.jpgsojan kotikeittiöHedelmäinen lohipiirakka
2

Kommentit (3)

soja
Kinuskileipomo soja
20.5.2014 17:07

kiitos Emo! tämä oli yllätys ystävälle, hyvin toimi =) vaikka sattuikin aurinkoisena päivänä.

Kinuskiemo
20.5.2014 13:24

Kunpa tällainen kakku ilmestyisi pöytään harmaana päivänä!
Se olisi päivän pelastus. 🙂

soja
Kinuskileipomo soja
18.5.2014 20:14

Kokonaisuuteen olin melko tyytyväinen. Vinkiksi voin sanoa, että Pirkan vaniljakastike ei vaahtoutunut kovin paljoa, joten ensi kerralla valitsen toisen kastikkeen, tai sitten lisään appelsiinikerroksen paksuutta laittamalla enemmän (200g) appelsiinituorejuustoa, tai ehkäpä loput rahkapurkista mikä jäi yli tuosta valkosuklaamoussesta. Mutta hyvää tuli. Ideat sain valkosuklaa-glögikakusta ja appelsiini-mangokakusta. Kiitos Kinuskikissalle niistä!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa