18.5.2014
BROWNIE-POHJA:
125 g voita tai margariinia
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
VALKOSUKLAAMOUSSE
3 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä
100 g valkosuklaata
150 g rahkaa
1 tl vaniljasokeria
0,25 dl vettä
APPELSIINI-MANGOMOUSSE
4 liivatelehteä
1 appelsiinin kuoriraaste
0,5 dl appelsiinimehua
2 dl vaahtoutuvaa vaniljajastiketta
100g appelsiinituorejuustoa
1 prk mangososetta
(+1 rkl vaniljakreemijauhetta)
(+ keltaista väriä)
KOSTUTUS
appelsiini-mangomehua
KORISTELU
erivärisiä koristelugeelejä
1. Tee browniepohja (voi tehdä jo edellisenä päivänä): Sulata voi, lisää suklaa, anna sulaa. Lisää sokeria, suola ja munat hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi jauhot. Paista 175 asteessa n. 15-18min. (käytin 26cm irtopohjavuokaa)
2. Tee valkosuklaamousse. Vaahdota flora vispi, lisää muut aineet, suklaa sulatettuna. Lopuksi sulata liivatteet vesitilkkaan ja lisää täytteeseen. Kumoa kostutetun pohjan päälle. Siirrä kylmään hyytymään.
3. Tee appelsiinimousse. Vaahdota vaniljakastike ja lisää muut aineet. Sulata liivatteet appelsiinimehussa ja lisää seokseen. Tarpeen mukaan voit lisätä väriä ja vaniljakreemijauhetta. Kaada mousse vuokaan valkosuklaamoussen päälle ja siirrä kylmään hyytymään.
4. Koristele haluamallasi tavalla ja herkuttele
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
kiitos Emo! tämä oli yllätys ystävälle, hyvin toimi =) vaikka sattuikin aurinkoisena päivänä.