Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Joulu_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Joulu_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob.gif

syötävät kulhot

Leipomo: sojan kotikeittiö
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_täysikuppi_600x600.png

tarvikkeet: (6kpl)

1/2 pakettia valkoista vaniljamassaa

1 prk alpro soya vaahtoutuva valmiste
50g suklaata
1 rkl vaniljakreemijauhetta
kaakaojauhe
strösseleitä

1. päällystä pienet lasit (tms.) kelmulla tai foliolla. Kokeilin molempia, ei juuri ollut käytössä eroa
2. Kauli vaniljamassa ohueksi ja ota pyöreällä muotilla noin 12-15cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä. Voit myös tehdä massasta hieman epäsäännöllisiä, saat kauniit muodot niinkin. Tätäkin sovelsin itse osaan. Nosta ympyrät suojattujen lasien päälle. Siis lasi on ylösalaisin, ja massa tulee lasin pohjan päälle, ulkopuolelle.
3. Anna kuivua pari päivää ja irrota varovasti.
4. Tee täyte. Vatkaa ”kerma” vaahdoksi, yhdistä sulatettu suklaa ja vaniljakreemijauhe kermaan. Pursota isolla tyllalla kuppeihin ja koristele.

tyhjäkuppi

Kategoriat:

JälkiruoatMuuta makeaaVaniljamassa-tempaus
- Helppo

Kommentit (5)

Pitko30.10.2016 15:05

Hieno idea! Tästä innostuneena tein halloweeniksi lapsille vaniljamassasta ”sokerimassahaamuja”, täytin ne suklaamoussella ja laitoin seisomaan Digestive-keksin päälle. Pakko syödä keksi ja haamu erikseen, mutta niinhän usein tehdään täytekeksienkin kanssa. Tuli hyviä ja massa kesti hyvin ainakin seuraavaan päivään säilytyksen täytettynä. Kiitokset hyvästä ideasta!

maris22.10.2016 18:35

Todella elegantteja ja kauniita! Ihan on kotimaista muotoilua parhaimmillaan suoraan sojan kotikeittiöstä. 🙂 Ja näistähän saa tosiaan helposti sopivia mihin juhlaan tai tilanteeseen tahansa.
Itselleni muistui mieleen viime jouluna piparitaikinasta tekemäni vähän vastaavanlaiset kulhot. Minäkin haukkana ja melkein kello kaulassa vahdin, että milloin kupit lörtsähtää, kun jälkkärin niihin annostelin. 😀

soja22.10.2016 08:49

Kiitos kommenteista Emo ja Mari-Johanna! Jo juteltiinkin lasten kanssa, että prinsessa juhliin pinkit kulhot <3 Ja kokeilin muuten yhteen myös upotustekniikalla koristelua, aika hyvin onnistuin saamaan nonparellit siinä pysymään. Silloin vaan pitää jättää massa paksummaksi, eikä siitä tullut sinällään niin kaunis tai herkkä sanoisinko. Ja nämähän voi valmistaa vaikka viikon etukäteen kuivumaan, säilytys toki vie vähän tilaa, mutta kannellinen rasia pölyltä suojaamiseksi vaan =)

mari-johanna22.10.2016 07:43

Mikä mieletön idea! 🙂 Kyllä kauniilta näyttää on todellakin aalto maljakko! Ja nyt valkoisena väri on hillitty mutta halloweeniin vois tehdä mustan ystävänpäivään pinkin jne.
Hyvä että olet myös tehnyt kello kaulassa nuo arviot kupin kestosta, auttaa varmasti montaa leipuria!
Tätä ideaa on kyllä pakko joku kerta kokeilla kun sattuu sopivat pirskeet kohdalle! 🙂

Kinuskiemo22.10.2016 00:05

Voi mitä hienouksia! Tämä on nyt sananmukaisesti leivontataidetta. Upeat aaltoilevareunaiset maljat ja niissä houkutteleva täytepursotus kauniisti poimutettuna ja kauniisti koristeltuna. 🙂

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Toivepuoti