21.10.2016
tarvikkeet: (6kpl)
1/2 pakettia valkoista vaniljamassaa
1 prk alpro soya vaahtoutuva valmiste
50g suklaata
1 rkl vaniljakreemijauhetta
kaakaojauhe
strösseleitä
1. päällystä pienet lasit (tms.) kelmulla tai foliolla. Kokeilin molempia, ei juuri ollut käytössä eroa
2. Kauli vaniljamassa ohueksi ja ota pyöreällä muotilla noin 12-15cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä. Voit myös tehdä massasta hieman epäsäännöllisiä, saat kauniit muodot niinkin. Tätäkin sovelsin itse osaan. Nosta ympyrät suojattujen lasien päälle. Siis lasi on ylösalaisin, ja massa tulee lasin pohjan päälle, ulkopuolelle.
3. Anna kuivua pari päivää ja irrota varovasti.
4. Tee täyte. Vatkaa ”kerma” vaahdoksi, yhdistä sulatettu suklaa ja vaniljakreemijauhe kermaan. Pursota isolla tyllalla kuppeihin ja koristele.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Hieno idea! Tästä innostuneena tein halloweeniksi lapsille vaniljamassasta ”sokerimassahaamuja”, täytin ne suklaamoussella ja laitoin seisomaan Digestive-keksin päälle. Pakko syödä keksi ja haamu erikseen, mutta niinhän usein tehdään täytekeksienkin kanssa. Tuli hyviä ja massa kesti hyvin ainakin seuraavaan päivään säilytyksen täytettynä. Kiitokset hyvästä ideasta!