Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

Kategoria: Jälkiruoat,  Muuta makeaa,  Vaniljamassa-tempaus Nähty 2162 kertaa
 
21.10.2016
 
5 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIsyötävät kulhot


Vaniljamassa tempausta miettiessäni sain jotenkin päähäni ajatuksen tehdä massasta ”käyttöesineen”. Ensin ajattelin karkkilaatikon tai vastaavan tekemistä, mutta kun aloimme touhuamaan pikkuapureiden kanssa, ajatus jalostui kulhoksi. Tässä siis jälkiruokakulho jonka voi syödä. Annoin kulhojen kuivua huoneenlämmössä ennen täyttämistä 3 päivää, ja jääkaapissa ne kestivät yön yli suhteellisen napakoina. Ja jopa 24h kuluttua olivat vielä ehjiä ja muotonsa säilyttäneitä, mutta eivät enää aivan kestäneet siirtämistä. Eli täyttämisen voi tehdä kuitenkin jo useamman tunnin ennen tarjoilua. Reseptin lopussa myös kuva valmiista tyhjästä kulhosta

tarvikkeet: (6kpl)

1/2 pakettia valkoista vaniljamassaa

1 prk alpro soya vaahtoutuva valmiste
50g suklaata
1 rkl vaniljakreemijauhetta
kaakaojauhe
strösseleitä

1. päällystä pienet lasit (tms.) kelmulla tai foliolla. Kokeilin molempia, ei juuri ollut käytössä eroa
2. Kauli vaniljamassa ohueksi ja ota pyöreällä muotilla noin 12-15cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä. Voit myös tehdä massasta hieman epäsäännöllisiä, saat kauniit muodot niinkin. Tätäkin sovelsin itse osaan. Nosta ympyrät suojattujen lasien päälle. Siis lasi on ylösalaisin, ja massa tulee lasin pohjan päälle, ulkopuolelle.
3. Anna kuivua pari päivää ja irrota varovasti.
4. Tee täyte. Vatkaa ”kerma” vaahdoksi, yhdistä sulatettu suklaa ja vaniljakreemijauhe kermaan. Pursota isolla tyllalla kuppeihin ja koristele.

tyhjäkuppi