Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kevyet herkut,  Leivokset,  Makeat piirakat,  Yhteistyöreseptit Nähty 2219 kertaa
 
11.04.2015
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton

LUKIJAN RESEPTIsydämelliset omenapiirakat (munaton, maidoton)


Hiutaletempauksen innoittamana aloin tutkia vanhoja reseptejäni, ja pienillä päivityksillä ideoin tällaiset suloiset ja terveelliset omenapiirakat. Samalla sain myös hyvän syyn koekäyttää uusia pieniä sydämenmuotoisia silikonivuokiani, jotka tarttuivat kaupasta mukaan. Tämä resepti on taas hyvä esimerkki minun ns. arkileivonnasta, jossa pyrin herkullisuuden lisäksi myös terveellisyyteen. Lisäksi tarpeet löytyvät miltei aina kotoa, ja resepti soveltuu myös erikoisruokavalioihin, onhan nämä herkut munattomia ja maidottomia. Nämä maistuivat hyvin iltapalaksi lapsille, eikä äidilläkään ollut huono omatunto herkutellessa =)

Pohja:

1,5 dl vettä
0,25 dl sokeria
0,25 dl öljyä
0,5 dl Myllyn Paras 3-viljan leseseosta
1 dl Myllyn Paras kaurahiutaleita
1,5 dl Myllyn Paras vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte:

2-3 omenaa

Kuorrute:

25 g margariinia (maidotonta)
0,5 dl siirappia
1,5 dl Myllyn Paras kaurahiutaleita
1 tl kanelia

1. Sekoita vesi, sokeri ja öljy. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taikina jää löysäksi.
2. Annostele taikina voideltuihin silikonivuokiin (6kpl)
3. Viipaloi omenat ja laita pohjan päälle.
4. Valmista kuorruta: sulata margariini ja lisää siirappi, kaurahiutaleet ja kaneli. Annostele seos omenoiden päälle.
5. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, tarkkaile kypsymistä välillä! Irrota hieman jäähtyneet piirakat ja tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo