7.8.2015
Salmiakkikastike:
3/4 dl salmiakkimikseriä
3/4 dl vettä
1 rkl perunajauhoja
Jäätelömassa:
2 valkuista
2 keltuaista
250 g rahkaa
2,5 dl flora vispiä
1/4 dl glukoosisiirappia
3 rkl lemon curdia
3 tl sitruunamehua
1. Tee ensin salmiakkikastike. Mittaa aineet kattilaan, sekoita hyvin ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Laita jääkaappiin jäähtymään.
2. Vatkaa valkuiset, keltuaiset ja flora vispi kaikki erikseen vaahdoksi.
3. Lisää kermavaahtoon rahka, glukoosisiirappi, lemon curdi ja sitruuna mehu. Sekoita hyvin.
4. Lisää keltuais- ja valkuaisvaahdot massaan varovasti sekoittaen.
5. Kaada reilu puolet massasta astiaan, lisää väliin salmiakkikastiketta ja lisää loput massasta. Voit vähän ”nostella” kastiketta lusikan päällä pintaan.
6. Pakasta ja nauti =)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
joo, toi kiisseli toimi tosi hyvin =)