Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

Kategoria: Isoäidin reseptit -tempaus,  Kahvikakut,  Klassikot,  Muut juhlapöydän kakut Nähty 13684 kertaa
 
15.09.2015
 
4 kommenttia

LUKIJAN RESEPTISaima mummon toscakakku


Tällaisen aarteen sain kesällä serkultani, joka oli sen äidiltään (tädiltäni) saanut. Muistan monesti syöneeni tätä ihanaa kakkua mummolassa, ja olipa ihana päästä tätä nyt itse ensimmäistä kertaa tekemään. Ohje oli kirjoitettu ihanalla mummon kaunokirjoituksella ruutupaperille, ja kopion sen tähän ihan suoraan, sanasta sanaan ohjetta myöden. Kakku maistui hyvin viikonlopun juhlissa, muruakaan ei jäänyt, enkä ehtinyt edes kovin hienoa kuvaa siis saada, onneksi jonkun kuitenkin =)

Kakku:
3 munaa
2dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
150g voita sulatettuna

Kuorrutus:
75 voita
100g mantelilastuja
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl kuohukermaa
1 rkl vehnäjauhoja

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää muut aineet ja paista 200 asteessa 20min.

Kiehauta kuorrutus, Levitä kypsän kakun päälle ja paista 225 asteessa 10 minuuttia.