19.12.2016
Taikina:
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl siirappia
1 dl ruisjauhoja
4 dl hiivaleipäjauhoja
0,5 dl öljyä
Täyte:
170g pekonia
pienet palat punaista ja keltaista paprikaa
n. 1dl juustoraastetta, esim. polar savujuusto
1. Tee taikina. Lämmitä vesi ja sulata hiiva ja siirappi veteen. Lisää jauhot ja öljy, alusta tasaiseksi. Tarkkaile jauhojen määrää, se voi aina vähän vaihdella. Jätä taikina kohoamaan.
2. Pilko täytteen pekoni ja paprikat pieneksi. Ruskista ensin pekonia ja lisää lopuksi myös paprikat hetkeksi pehmenemään pannulle.
3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä pekoni-paprikatäyte ja juustoraaste levyn päälle. Kierrä tiiviille rullalle ja leikkaa parin sentin viipaleiksi. Nosta palat pystyyn uunipellille ja anna vielä hetken kohota. Paista 200 asteessa noin 10-12 minuuttia. Tarjoile mieluiten samana päivänä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos kaikille! Tätä oli ilo olla tekemässä, ja kieltämättä heti aamusta itsekin tekee mieli tulla kurkkaamaan, nyt on kerrankin äidilläkin oma joulukalenteri =) Jauhojen määrää kannattaa tarkkailla, riippuu vähän ruisjauhojen karkeudesta että paljonko sitten tarvitsee noita hiivaleipäjauhoja, tällä kertaa ihmeen vähän meni jotenkin jauhoja suhteessa nestemäärään.