Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

Kategoria: Joulu,  Leivät, sämpylät ja rieskat,  Muut suolapalat Nähty 3518 kertaa
 
19.12.2016
 
5 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIPikkujoulun pekoni-paprikakääröt


Kaiken makean herkuttelun keskellä kaipaan ainakin itse jotain pientä suolaista. Tätä tehdessä halusin mukavaa suolaista makua kuitenkin mielellään hieman kevyemmin kuin raskaalla voitaikinalla tulee. Niinpä päädyin sämpylätaikinan ja pekonin yhdistelmään. Pyrin pitämään raaka-aineet minimissä, jotta toteutus ei muiden joulukiireiden keskellä olisi liian monimutkainen. Nämä sopivat hyvin vaikka iltateelle, ja varmasti myös pikkujoulupöytään, tai vaikka kinkun paiston valvojaisiin. Resepti on melko pieni, tästä tuli 18 kpl pieniä kääröjä. Jos syöjiä on enemmän, kannattaa tuplata annos.

Taikina:
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl siirappia
1 dl ruisjauhoja
4 dl hiivaleipäjauhoja
0,5 dl öljyä

Täyte:
170g pekonia
pienet palat punaista ja keltaista paprikaa
n. 1dl juustoraastetta, esim. polar savujuusto

1. Tee taikina. Lämmitä vesi ja sulata hiiva ja siirappi veteen. Lisää jauhot ja öljy, alusta tasaiseksi. Tarkkaile jauhojen määrää, se voi aina vähän vaihdella. Jätä taikina kohoamaan.
2. Pilko täytteen pekoni ja paprikat pieneksi. Ruskista ensin pekonia ja lisää lopuksi myös paprikat hetkeksi pehmenemään pannulle.
3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä pekoni-paprikatäyte ja juustoraaste levyn päälle. Kierrä tiiviille rullalle ja leikkaa parin sentin viipaleiksi. Nosta palat pystyyn uunipellille ja anna vielä hetken kohota. Paista 200 asteessa noin 10-12 minuuttia. Tarjoile mieluiten samana päivänä.