Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut Nähty 29823 kertaa
 
29.03.2016
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIPiimä-smoothiekakku


Pääsiäispöytään tarvittiin jotain kevyempää, raikkaampaa ja uutta. Halusin tehdä kaksikerroksisen juustokakun, joten etsin vanhoja ohjeita ja hain inspiraatiota uusista ihanista kinuskikissan ohjeista. Lisäksi kakun piti olla tosi pika nopea valmistaa, joten tässä, olkaa hyvä =) Tein kakun 26cm vuokaan, ehkä se olisi juuri mahtunut myös 24 cm vuokaan. (ainakin reunakalvojen kanssa)

Pohja:

180g digestivejä
40g mantelijauhetta
50g margariinia
3 rkl kahvia

Piimäkerros:

2,5 dl flora vispiä
3 dl piimää
1 dl sokeria
3 rkl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
6 liivatetta

Smoothiekerros:

1 tölkki säilykemangoa (mangoa 225g)
1 tölkki säilykepäärynää ( 230g)
1,5 banaania (150g kuorittuna)
1 rkl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
1/2 dl appelsiinimehua
5 liivatetta

1. Valmista pohja. Murskaa keksit, lisää mantelijauhe, kahvi ja sulatettu margariini, sekoita tasaiseksi ja painele irtopohjavuuan pohjalle.
2. Valmista piimätäyte. Vatkaa flora vispi, lisää sokerit ja piimä. Sulata liotetut liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja lisää seos täytteeseen. Kumoa vuokaan ja laita hyytymään pariksi tunniksi.
3. Valmista smoothietäyte. Kaada säilykehedelmistä liemi pois, käytä siis vain hedelmät. Soseuta kaikki hedelmät, hunaja ja sitruunamehu tehosekoittimella. Kuumenna appelsiinimehu ja sulata liotetut liivatteet siihen. Lisää seos muuhun täytteeseen. Kaada varoen piimä täytteen päälle ja anna hyytyä toiset pari tuntia.
4. Koristele haluamallasi tavalla, minulla tässä versiossa murskattua tobleronea, nam!