29.3.2016
Pohja:
180g digestivejä
40g mantelijauhetta
50g margariinia
3 rkl kahvia
Piimäkerros:
2,5 dl flora vispiä
3 dl piimää
1 dl sokeria
3 rkl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
6 liivatetta
Smoothiekerros:
1 tölkki säilykemangoa (mangoa 225g)
1 tölkki säilykepäärynää ( 230g)
1,5 banaania (150g kuorittuna)
1 rkl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
1/2 dl appelsiinimehua
5 liivatetta
1. Valmista pohja. Murskaa keksit, lisää mantelijauhe, kahvi ja sulatettu margariini, sekoita tasaiseksi ja painele irtopohjavuuan pohjalle.
2. Valmista piimätäyte. Vatkaa flora vispi, lisää sokerit ja piimä. Sulata liotetut liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja lisää seos täytteeseen. Kumoa vuokaan ja laita hyytymään pariksi tunniksi.
3. Valmista smoothietäyte. Kaada säilykehedelmistä liemi pois, käytä siis vain hedelmät. Soseuta kaikki hedelmät, hunaja ja sitruunamehu tehosekoittimella. Kuumenna appelsiinimehu ja sulata liotetut liivatteet siihen. Lisää seos muuhun täytteeseen. Kaada varoen piimä täytteen päälle ja anna hyytyä toiset pari tuntia.
4. Koristele haluamallasi tavalla, minulla tässä versiossa murskattua tobleronea, nam!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ihana keltainen kakku! Siis minä joka olen piimän ehdoton ystävä, niin enpä ole tajunnut sitä juusto kakussa hyödyntää! Kiva idea siis! 🙂