10.5.2014
Pohja:
3 munaa
90g tummaa suklaata (Pirkka)
1,5dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
hippunen suolaa
120g margariinia
1dl sokeria
Täyte:
n. 2dl omenasosetta (itse tehtyä)
1-2 tl kanelia
2-3 rkl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
0,5 prk rahkaa
1-2 rkl sitruunamehua
2 rkl vaniljakreemijauhetta.
Kostutus:
vettä ja sitruunamehua
Kuorrute:
120g tummaa suklaata (pirkka)
1dl kuohukermaa
mantelilastuja
1. Erottele valkuiset ja keltuaiset
2. vaahdota valkuiset erikseen, vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisää voi-sokerivaahtoon keltuaiset hyvin vatkaten yksitellen. Lisää sekoitetutu kuiva-aineet ja sulatatettu suklaa vuoronperään. Lopuksi lisää valkuaisvaahto.
4. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa (22cm) irtopohjavuuassa n.40 min, 175 astetta
5. Mausta omenasose kanelilla ja fariinisokerilla.
6. Vaahdota kerma, lisää rahka ja mausta sitruunamehulla ja lisää vaniljakreemijauhe
7. Halkaise jäähtynyt pohja, kostuta sitruunamehulla. Kokoa kakku irtopohjavuokaan, ensin sose ja sitten rahkaseos, laita jääkaappiin jämäköitymään
8. Lämmitä kerma kattilassa (älä keitä) ja lisää mikrossa sulatettu suklaa. Kumoa hieman jäähtyneenä kakun päälle. Koristele reunat mantelilastuilla.
Nauti hyvän kahvin kanssa
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Onneksi en tosiaan luovuttanut vaan kasasin kakun. Kiitos Emo kannustuksesta!