Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

Omena-raparperikakku

1.6.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_raparperi-omenakakku_600x600.jpg

Pohja:
90g voita
1 muna (iso)
1 dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl kaardemummaa

Täyte:
n. 5-6dl raparperin ja omenan paloja
1 rkl perunajauhoja
0,5 dl siirappia
0,5 tl kanelia

1. Valmista täyte. Mittaa ainekset kattilaan (jätä reilu desi raparperia ja omenaa koristeluun) ja kiehauta.
2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna. Lisää sekoitetut kuivat aineet.
3. Laita puolet taikinasta voideltuun irtopohja vuokaan ja lisää jäähtynyt täyte. Lisää loppu taikina ja koristele raparperilla ja omenoilla (lisäksi voit laittaa vaikka kaurahiutaleita)
4. Paista 175 asteessa noin 50min.
5. Irroita hieman jäähtyneenä, tarjoile vaikkapa jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Kategoriat

KahvikakutKesäMakeat piirakatMuut juhlapöydän kakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_IMG_20180317_210445_400x400.jpgsojan kotikeittiölime-kookoskakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_WP_20171212_15_02_19_Pro_400x400.jpgsojan kotikeittiöInkivääriset myslinamut
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_WP_20170817_17_53_52_Pro_400x400.jpgsojan kotikeittiöKaurainen mustikkatorttu
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_WP_20170225_18_22_08_Pro_400x400.jpgsojan kotikeittiölaskiaisen pannarikakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_WP_20170201_12_53_52_Pro_400x400.jpgsojan kotikeittiömakrilli-mozzarellapiirakka
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_20161128_190228_resized_1_400x400.jpgsojan kotikeittiöHedelmäinen lohipiirakka
2

Kommentit (4)

Munkkirinkeli
2.6.2014 23:03

Jee, raparperireseptejä metsästän aina kesäkuussa. Kiitti 🙂 vaan, tämä vaikuttaa ihan juhannuskakulta.

soja
Kinuskileipomo soja
2.6.2014 13:08

ja on tosiaan kiva ohje, tarpeita löytyy yleensä aina kotoa ja maistuu myös lapsille =) on tullut jo useamman kerran tehtyä

soja
Kinuskileipomo soja
2.6.2014 13:00

Raparperit olen kuorinut, omenat kuorineen kun ovat omasta puusta (tai oikeestaan anopilta <3 )

Kinuskiemo
2.6.2014 11:55

Täsmä resepti tähän aikaan, juhannukseen asti raparperit ovat parhaimmillaan. Tämän täytyy maistua herkulliselta! 🙂 Ja näyttää niin houkuttelevalta, kun värikkäät raparperit ja omenat pilkistävät esiin ja elävöittävät päällistä. Omenat laitoit ilmeisesti kuorimatta? Tapaatko kuoria raparperit laittaessasi pakastimeen tai tuoreena?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa