1.6.2014
Pohja:
90g voita
1 muna (iso)
1 dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl kaardemummaa
Täyte:
n. 5-6dl raparperin ja omenan paloja
1 rkl perunajauhoja
0,5 dl siirappia
0,5 tl kanelia
1. Valmista täyte. Mittaa ainekset kattilaan (jätä reilu desi raparperia ja omenaa koristeluun) ja kiehauta.
2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna. Lisää sekoitetut kuivat aineet.
3. Laita puolet taikinasta voideltuun irtopohja vuokaan ja lisää jäähtynyt täyte. Lisää loppu taikina ja koristele raparperilla ja omenoilla (lisäksi voit laittaa vaikka kaurahiutaleita)
4. Paista 175 asteessa noin 50min.
5. Irroita hieman jäähtyneenä, tarjoile vaikkapa jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Jee, raparperireseptejä metsästän aina kesäkuussa. Kiitti 🙂 vaan, tämä vaikuttaa ihan juhannuskakulta.