20.7.2015
POHJA:
100g voita/margariinia
3/4 dl sokeria
1 pieni banaani
3 dl kaurahiutaleita
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1-2 rkl maitoa (riippuu miten tiiviin taikinan haluat)
TÄYTE:
1 prk kermaviiliä
1 tl vaniljasokeria
2-3 rkl sokeria
1 rkl sitruunamehua
1 tl perunajauhoja
4-5 dl mustikoita
1. Valmista pohja. Vaahdota voi ja sokeri kevyesti. Lisää muussattu banaani ja sekoita hyvin. Lisää loput kuivat aineet ja maito.
2. Levitä pohja voidellulle uunivuualle (24cm).
3. Levitä mustikat pohjalle. Kaada päälle muut täytteen aineet, jotka olet sekoittanut hyvin keskenään.
4. Paista 220 asteessa noin 20min.
5. Herkuttele hieman jäähtyneenä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2566 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kuulostaapa hyvältä piirakalta. Kananmunatta leipominen onnistuu onneksi useimmiten oikein hyvin. Täytyykin testata tämä ohje seuraavalla kerralla kun tekee mustikkapiirakkaa mieli.