21.9.2015
Pohja (5 munan sokerikakku pohja)
5 munaa
vehnäjauhoja
perunajauhoja
sokeria
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
Lakkahilloa (noin 1 iso purkki)
Kermaa (n. 2 dl) + sokeria
Kostutukseen persikoiden lientä johon lisätty vettä ja sitruunamehua
Koristelu:
2 purkkia säilykepersikoita
2 purkkia kermaa
nonparelleja
1. Valmista pohja. Mittaa laseihin munat ja saman verran sokeria ja kolmanteen lasiin jauhot, joista n. 3/4 vehnäjauhoja ja 1/4 perunajauhoja. Vaahdota munat ja sokeri, lisää jauhot. Paista 200 asteessa n. 50-55min. (riippuu paljon uunista).
2. Leikkaa kakkupohja 3 osaan. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Laita puolet lakkahillosta ja kermavaahdosta toiseen, ja toiset puolet toiseen väliin. Muista kostuttaa jokainen pohja hyvin!
3. Koristele kermavaahto pursotuksilla reunat ja asettele päälle viipaloidut persikat. Viimeistele nonparelleilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5594 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Onpa kaunis ja onnistunut kuva, se lähes hypnotisoi tuntemaan kakun herkullisen maun ruudun tälläkin puolella. Eikö joku, kun teitä on siellä nyt paljon koolla, jo tartu tuohon kakkulapioon, että päästään kakun kimppuun ja tulee kohta minunkin vuoroni? Upea kakku. 🙂