Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

Kategoria: Isoäidin reseptit -tempaus,  Klassikot,  Täytekakut Nähty 16572 kertaa
 
21.09.2015
 
5 kommenttia

Erityisruokavaliot: Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIMummon lakkakakku


Tämän kakun tein tänä kesänä serkusten kesäjuhliin. Juhlat pidettiin ensimmäistä kertaa, mutta toivottavasti niistä tulee joka kesäinen perinne. Ajatuksena oli saada kokoon kaikki jo (yli 10 vuotta sitten) edesmenneen mummomme lapsenlapset ja siinä onnistuimmekin yhtä lukuun ottamatta. Ruokailun järjestimme niin, että jokainen laittoi jotain mummon perinteistä herkkua. Tarjolla olikin mm. piirakoita, munavoita, lihapullia, munasalaattia, savulohta ja perunoita. Jälkiruuaksi minä tein tämän lakkakakun. Tarkkaa ohjetta minulla ei ollut, mutta äitini kanssa muistelimme millainen kakku oli, ja tämä kyllä maistui tutulle <3. Kakku maistui juhlissa niin, ettei muruakaan jäänyt, enkä tajunnut sitä paremmin edes kesällä kuvata, tämä yksi tekovaiheen kuva onneksi löytyi. Serkkujen kanssa muistelimme, että tätä kakkua oli aina ja kaikissa juhlissa. Melkein kaikki siitä lapsena tykkäsivät, vain yksi serkkuni muisteli aina pelänneensä että onko sitä taas! =) Mutta tässäpä muistojen kultaama, ihana perinteinen kakku.

Pohja (5 munan sokerikakku pohja)
5 munaa
vehnäjauhoja
perunajauhoja
sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
Lakkahilloa (noin 1 iso purkki)
Kermaa (n. 2 dl) + sokeria
Kostutukseen persikoiden lientä johon lisätty vettä ja sitruunamehua

Koristelu:
2 purkkia säilykepersikoita
2 purkkia kermaa
nonparelleja

1. Valmista pohja. Mittaa laseihin munat ja saman verran sokeria ja kolmanteen lasiin jauhot, joista n. 3/4  vehnäjauhoja ja 1/4 perunajauhoja. Vaahdota munat ja sokeri, lisää jauhot. Paista 200 asteessa n. 50-55min. (riippuu paljon uunista).
2. Leikkaa kakkupohja 3 osaan. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Laita puolet lakkahillosta ja kermavaahdosta toiseen, ja toiset puolet toiseen väliin. Muista kostuttaa jokainen pohja hyvin!
3. Koristele kermavaahto pursotuksilla reunat ja asettele päälle viipaloidut persikat. Viimeistele nonparelleilla.