Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

Kategoria: Suolaiset piirakat,  Yhteistyöreseptit Nähty 3396 kertaa
 
15.04.2015
 
4 kommenttia

LUKIJAN RESEPTILauantain lounaspiirakka tonnikalalla


Tässä taas osoitus siitä, että pienellä vaivalla saa vähistäkin aineista aikaiseksi hyvää ja terveellistä syötävää. Pohjan taustalta löytyy taas jokin muinainen resepti, kun halusin miestäni hurmata ja hänelle oli tärkeää että ravintoarvot ovat kohdallaan. Täytteen perustana puolestaan tällä kertaa oli kermaviilipurkki, jossa oli jo pari päivää sitten mennyt päivämäärä. Tällainen piirakka käy hyvin lounaasta kun rinnalla tarjoilee raikasta salaattia. Ja sattuipa tämä nyt sopivasti Hiutale-tempaukseenkin sopimaan!

Pohja:
1,5 dl Myllyn Paras 4-viljanhiutaleita
1,5 dl Myllyn Paras vehnäjauhoja
1,5 dl vettä
1 tl leivinjauhetta
1 muna
suolaa
0,25 dl öljyä

Täyte:
1 prk kermaviiliä
1 muna
1 prk tonnikalaa vedessä
n. 50g italian yrtit tuorejuustoa
1/4 punasipulia (voi laittaa enemmänkin jos pitää sipulista)
8 luumutomaattia
suolaa
mustapippuria
Herbes de Provenses- yrttisekoitusta

1. Sekoita kaikki pohjan aineet nopeasti. Pohjasta tulee löysä, älä säikähdä.
2. Kaada taikina voideltuun vuokaan (n. 24cm)
3. Sekoita kermaviili, muna, tonnikala (kaada vedet pois), tuorejuusto ja mausteet. Kaada seos täytteen päälle ja lisää pinnalle punasipulirenkaita ja puolitetut tomaatit.
4. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, tarkkaile kypsymistä oman uunisi mukaan.
5. Tarjoile hieman jäähtyneenä raikkaan salaatin kera.

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo