Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

Kategoria: Lapset,  Leivät, sämpylät ja rieskat,  Pizzat, voileivät, iltapalat Nähty 81535 kertaa
 
03.03.2016
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIlasten iltapala focaccia


Lapset saivat valita mieleisensä iltapalan lasten keittokirjasta NAM! (Luotonen&Kolari) . Minä sitten tein ohjeeseen tarvittavat sovellukset sen mukaan mitä kotoa löytyi ja mistä kaikki tykkäsivät. Hyvää tuli, ja herkuttelun kruunasi kaardemummakaakao =)

Aineet:

3,5dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
0,75 tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
2 dl hiivaleipäjauhoja
5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle´:
Vihreitä paprikatäytteisiä oliiveja
mini tomaatteja
öljyä

1. Lämmitä neste reilusti käden lämpöiseksi. Lisää hiiva ja 2 dl jauhoja sekä suola. Sekoita reippaasti, että saat ilmaa taikinaan.
2. Lisää loput jauhot ja öljy, alusta kimmoisaksi.
3. Anna kohota noin puoli tuntia. Kaada pellille ja taputtele tasaiseksi. Anna kohota vielä 15min.
4. Tee leipään sormella koloja ja laita koloihin oliivin ja tomaatin puolikkaita, pirskota päälle oliiviöljyä.
5. Paista 225 asteessa 25-30min.