Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat,  Muut suolapalat,  Taikinat,  Yhteistyöreseptit Nähty 3062 kertaa
 
04.04.2015
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIKuituiset yrtti-fetasämpyläkääröt


Hiutale-tempaus sai heti päähäni täytetyt sämpylät ja tässä tulos. Hiutaleiden ja leseiden käyttö on itselleni aivan jokapäiväistä, joten nyt yritin keksiä vähän lisää potkua hommaan. Ja tälläkin kertaa leivonta into iski pakottavasti, eli kaikki tarvikkeet olivat sattumoisin niitä, mitä kaapista löytyi. Pohja taikina oli oikein onnistunut ja kuohkea. Täytteestä tuli sopivan mieto lastenkin makuun, junnut 1-5v (4kpl) söivät kukin 1-2 kaksi sämpylää. Täytteitähän voi toki jokainen omaankin makuun muokata, rohkeasti kokeilemaan!

Taikina:

5dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 dl Myllyn paras kaurahiutaleita
1 dl Myllyn paras kuidukas  3-viljan leseitä
6 dl Myllyn paras hiivaleipäjauhoja
4 dl Myllyn paras vehnäjauhoja
50g sulatettua margariinia

Täyte:
n. 200g fetaa
n. 200g yrttituorejuustoa

1. Lämmitä vesi reilun lämpimäksi. Lisää hiiva, hunaja, leseet ja hiutaleet. Sekoita tasaiseksi.
2. Lisää jauhot vähitellen, alusta huolellisesti. Voit käyttää myös monitoimikonetta. Lisää alustuksen loppuvaiheessa sulatettu rasva. Anna kohota 30-40 min.
3. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle tuorejuustoa ja fetaa. (feta kannattaa hieman pieniä esim. haarukalla)
4.  Rullaa tiukalle rullalle ja leikkaa rullasta n. 2 cm viipaleita. Nostele palat pystyyn muffinivuokiin tai muffinssipellille.
5. Anna kohota uudelleen 15-20min. Paista 220 asteessa noin 15min.
6. Koristele tuoreilla yrteillä

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo