7.11.2014
POHJA:
valmista murotaikinaa paketti
KINUSKI:
2 dl kuohukermaa
1,25 dl vaaleaa siirappia
2,5 dl sokeria
25g voita
1mm vaniljasokeria
1mm suolaa
LISÄKSI: 2dl mysliä ja 2 dl rusina-pähkinäsekoitusta
KUORRUTE: Suklaata (kannattaa temperoida) noin 200g. Voit käyttää myös vaikkapa candymeltsejä, niin kuin minä tein toisen puolikkaan ihania vaaleanpunaisia herkkuja.
1. Sulata murotaikina ja kauli kahdeksi ohueksi levyksi. (Mahtuvat juuri yhdelle pellille). Paista kypsäksi 200 asteessa, noin 10min. Anna jäähtyä.
2. Valmistele täytteet. Mittaa mysli yhteen astiaan ja rusina-pähkinäsekoitus toiseen. Voit tarvittaessa hieman pieniä pähkinöitä.
3. Mittaa kerma, siirappi, sokeri ja voi kattilaan. Keitä kunnes seos saavuttaa 120 astetta. Ota kattila levyltä ja lisää suola ja vaniljasokeri.
4. Kaada puolet seoksesta myslin sekaan ja puolet rusina-pähkinäseokseen. Sekoita hyvin ja levitä nopeasti muropohjalle. Jäähdytä hyvin.
5. Pieni haluamasi kokoisiksi paloiksi/ patukoiksi.
6. Kuorruta/ dippaa sulatetussa suklaassa (kannattaa temperoida) ja anna kuivahtaa leivinpaperilla. Säilytä jääkaapissa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
noniin, nyt sain kuvankin laitettua. Etualalla ruskeat, joissa suklaan alla rusina-pähkinäsekoitusta ja taaempana pinkillä Candy meltsillä kuorrutetut myslitäytteiset herkut.