Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

Kategoria: Kinuskihaaste,  Konvehdit ja makeiset,  Muuta makeaa Nähty 40234 kertaa
 
07.11.2014
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIkinuski-myslipatukat


Tein jokin aika sitten kotitekoisia snickersejä (ohjeen bongasin suklaapossu-blogista, josta tämä kinuskin perusohje). Niissä oli omat haasteensa tehdessä (olisi ollut vähän tahmatassu materiaaliakin) ja syödessä (lapsille antaessa) kauhistutti suolapähkinöiden runsas määrä. Niinpä aloin kehitellä yksinkertaisempaa ja vähän terveellisempää patukkaa millä kuitenkin makean nälkä takuulla lähtee. Samalla mielessäni väikkyi tämä kinuski-haaste ja valitsin myslin kinuskin kumppaniksi. Tein kaksia erilaisia, puolet myslistä, puolet rusina-pähkinäsekoituksesta. Tässäpä teille, kinuskit!

POHJA:

valmista murotaikinaa paketti

KINUSKI:

2 dl kuohukermaa
1,25 dl vaaleaa siirappia
2,5 dl sokeria
25g voita
1mm vaniljasokeria
1mm suolaa

LISÄKSI: 2dl mysliä ja 2 dl rusina-pähkinäsekoitusta

KUORRUTE: Suklaata (kannattaa temperoida) noin 200g. Voit käyttää myös vaikkapa candymeltsejä, niin kuin minä tein toisen puolikkaan ihania vaaleanpunaisia herkkuja.

1. Sulata murotaikina ja kauli kahdeksi ohueksi levyksi. (Mahtuvat juuri yhdelle pellille). Paista kypsäksi 200 asteessa, noin 10min. Anna jäähtyä.
2. Valmistele täytteet. Mittaa mysli yhteen astiaan ja rusina-pähkinäsekoitus toiseen. Voit tarvittaessa hieman pieniä pähkinöitä.
3. Mittaa kerma, siirappi, sokeri ja voi kattilaan. Keitä kunnes seos saavuttaa 120 astetta. Ota kattila levyltä ja lisää suola ja vaniljasokeri.
4. Kaada puolet seoksesta myslin sekaan ja puolet rusina-pähkinäseokseen. Sekoita hyvin ja levitä nopeasti muropohjalle. Jäähdytä hyvin.
5. Pieni haluamasi kokoisiksi paloiksi/ patukoiksi.
6. Kuorruta/ dippaa sulatetussa suklaassa (kannattaa temperoida) ja anna kuivahtaa leivinpaperilla. Säilytä jääkaapissa.