Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kevyet herkut,  Kevyet herkut -tempaus,  Mustikkatempaus,  Muut juhlapöydän kakut Nähty 39631 kertaa
 
21.01.2015
 
5 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIKevyt juustokakku mustikkasydämellä


Minulla on ollut mahdollisuus tehdä herkkuja ystäväporukkamme illanistujaisiin, ja jokin aika sitten toiveena oli juustokakku (paistettu). Aikataulu oli kiireinen, joten piti pärjätä aineksilla mitä kotoa löytyi. Ja joulun juhlakauden jälkeen teki mieli jotain kevyttä, niin tämähän siitä tuli. Se ensimmäinen kakku tuli kerralla syödyksi, joten piti tehdä tänään uusi, jotta sain kuvankin! Ns. alkuperäisen ohjeen olen joskus kauan sitten kirjoittanut jostain lehdestä ylös kirjekuoreen, ja siitä muokannut pikku hiljaa kevyempään suuntaan. Ja tässä lopputulos, nauttikaa hyvällä omalla tunnolla. Kakku säilyy hyvin seuraavaan päivään, joten on kätevä myös juhlien alla. Voit kaksinkertaistaa ohjeen normaaliin (24-26cm) vuokaan.

POHJA:
60g margariinia
0,5 dl sokeria
1 muna
1,5 dl ruisjauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

TÄYTE:
1 prk rahkaa
1/2 prk kermaviiliä
1 muna
1 rkl perunajauhoja
1tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
0,5 dl maitoa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
1 rkl sitruunamehua
1,5 dl mustikoita

1. Valmista pohja. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet ja sekoita. Painele taikina voidellun, pienen (16cm) irtopohjavuuan pohjaan ja reunoille.
2. Valmista täyte. Sekoita kaikki aineet reilusti sekaisin.
3. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Laita väliin mustikat ja kaada loput täytteestä vuokaan.
4. Paista 175 asteessa noin 40-45 min.
5. Tarjoile mieluiten hyvin jäähtyneenä.