10.7.2014
Pohja
6 munaa
samanverran sokeria
samanverran vehnäjauho+perunajauhosekoitusta
1tl leivinjauhetta
keltaista elintarvikeväriä
Vaahdota munat ja sokeri, lisää jauhot ja väri. Paista 2 pellin kokoista pohjaa 200 asteessa, noin 8-10min/pohja.
Täyte
1 prk flora vispiä
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk rahkaa
n. 1dl vaniljakreemijauhetta
7 liivatetta
n. 2dl mustikkasosetta
n. 4dl mansikkasosetta
sokeria maunmukaan
Koristelu
1prk flora vispiä
1prk rahkaa
vaniljakreemijauhetta
Vaahdota floravispi ja vaniljakastike. Lisää rahka ja vaniljakreemijauhe. Sulata liivatteet tilkkaan sitruunamehua ja lisää vaahtoon. Jaa 2/3 vaahdosta toiseen ja 1/3 toiseen kulhoon. Lisää suurempaan määrään mansikkasose ja pienempään mustikkasose. Tarkista maku, lisää tarvittava määrä sokeria.
Täytä kakku noin 3,5l vetoiseen vuokaan. Leikkaa pohjalevyistä 4 sopivan kokoista ympyrää. (mulla jäi puolikas pohjalevy yli näin tehden). Laita vuokaan elmukelmu ja sitten pohja, täytettä, pohja täytettä jne. Jätä päällimmäiseksi pohja. Anna hyytyä yön yli ja kumoa ja koristele haluamallasi tavalla. Itse käytin floravispi+rahka vaahtoa.
nam!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
no, tuo kuva nyt on ihan kotikuva, ei ollut aikaa kesken kahvittelun paljon kuvailla, kun kakku alkoi huveta =)