Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

Kategoria: Klassikot,  Marenkikakut Nähty 30739 kertaa
 
29.10.2014
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIKarviais-Brita (maidoton, gluteiiniton)


Tälläisen brita-kakun sain aikaiseksi kun piti keksiä maidoton ja gluteiiniton tarjottava. Sovelsin valmiita ohjeita, ja mielestäni onnistuin varsin hyvin. Kakku ainakin hupeni hyvin. Tämä on siitä kätevä, että pohjan voi jo valmistaa edellisenä päivänä. Kakku kannattaa kasata kuitenkin mahdollisimman lähellä tarjoilua (1-2h). Voit hyvin muuttaa tämän myös tavalliseksikin. Tehdessä pohja vaikutti ensin v ähän juoksettuvan, mutta se ei vaikuttanut lopputulokseen, joten älä säikähdä.

Pohja:

125g margariinia (sininen keiju)
1dl sokeria
2 keltuaista
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1dl soijamaitoa

Marenki:

2 valkuiasta
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl mantelilastuja

Täyte:
1 prk soijavispiä
karviaishilloa (itse tehtyä)
maun mukaan sokeria ja vaniljasokeria

1. Valmista pohja.  Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset hyvin vatkaten. Lisää osissa kuivat aineet ja soijamaito, sekoita hyvin.
2. Levitä taikina uunipellille noin noin 25x30cm kokoiseksi (laita alla leivinpaperi). Esipaista 180 asteessa noin 10min.
3. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokerit pikku hiljaa. Levitä marenki esipaistetulle pohjalle ja ripottele päälle mantelilastut. Paista vielä noin 15 minuuttia 180 asteessa.
4. Leikkaa jäähtynyt pohja puoliksi pituus suunnassa. Vatkaa soijavispi ja mausta sokereilla. Nosta toinen pohja tarjoilu astialle ja laita hillo ja vaahto päälle. Nosta varoen toinen puolikas päälle, jätä mantelipuoli päälle. Tarjoile mahdollisimman pian. JOS sinulla on maidotonta vaniljakreemi jauhetta, sitä voisi käyttää täytteen sitomiseen, soijavispi on aika löysää. Mutta ei tuo löysyys makuun vaikuttanut, joten nauti
3.