29.10.2014
Pohja:
125g margariinia (sininen keiju)
1dl sokeria
2 keltuaista
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1dl soijamaitoa
Marenki:
2 valkuiasta
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl mantelilastuja
Täyte:
1 prk soijavispiä
karviaishilloa (itse tehtyä)
maun mukaan sokeria ja vaniljasokeria
1. Valmista pohja. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset hyvin vatkaten. Lisää osissa kuivat aineet ja soijamaito, sekoita hyvin.
2. Levitä taikina uunipellille noin noin 25x30cm kokoiseksi (laita alla leivinpaperi). Esipaista 180 asteessa noin 10min.
3. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokerit pikku hiljaa. Levitä marenki esipaistetulle pohjalle ja ripottele päälle mantelilastut. Paista vielä noin 15 minuuttia 180 asteessa.
4. Leikkaa jäähtynyt pohja puoliksi pituus suunnassa. Vatkaa soijavispi ja mausta sokereilla. Nosta toinen pohja tarjoilu astialle ja laita hillo ja vaahto päälle. Nosta varoen toinen puolikas päälle, jätä mantelipuoli päälle. Tarjoile mahdollisimman pian. JOS sinulla on maidotonta vaniljakreemi jauhetta, sitä voisi käyttää täytteen sitomiseen, soijavispi on aika löysää. Mutta ei tuo löysyys makuun vaikuttanut, joten nauti
3.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Herkutteluksi menee tämän kanssa, niinkuin britakakuilla on tapana. Mantelilastut ovat helppo ja niin herkullinen, ja myös näyttävä, koristelu. 🙂