Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Joulu_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Joulu_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob.gif

karamelli-karviaiskakku

Leipomo: sojan kotikeittiö
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_juustokakku_600x600.jpg

Karamellikoristeet:
2 dl sokeria
1 dl siirappia
50 g voita
1 dl hasselpähkinärouhetta

Pohja:
2 dl mantelijauhetta
1,5 dl hasselpähkinärouhetta
6 kuivattua viikunaa
75g voita
1 rkl hunajaa

Karviaistäyte:
4 liivatelehteä
1,5dl paseerattua karviaishilloa (minulla oli siis valmista, itse tehtyä hilloa, jonka puristin vielä siivilän läpi)
1 dl tomusokeria
2 dl flora vispiä
100g maustamatonta tuorejuustoa

Vaniljatäyte:
5 liivatelehteä
3 dl flora vispiä
100g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk rahkaa
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl tomusokeria
tilkka vettä (+sitruunamehua)

1. Valmista karamelli:
— mittaa sokeri, siirappi ja voi kattilaan. Keitä keskilämmöllä kunnes seos on noin 160 asteista. Lisää pähkinärouhe ja levitä nopeasti leivinpaperille ohueksi kerrokseksi. Jätä kovettumaan.

2. Valmista karviaistäyte: Vaahdota flora vispi ja lisää sokeri, tuorejuusto ja hillo. Sulata liotetut liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää täytteeseen. Kumoa täyte 16cm vuokaan ja laita pakastimeen noin 3 tunniksi.

3. Valmista pohja: sekoita kuivat aineet tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää sulatettu voi. Painele pohja 26 cm vuuan pohjalle.

4. Valmista vaniljatäyte: Vatkaa flora vispi ja lisää muut aineet. Sulata liotetut liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää täytteeseen.

5. Kokoa kakku: laita pohjalle hieman vaniljatäytettä ja ota karviaistäyte pakastimesta. Nosta karviaistäyte isompaan vuokaan, ja kaada päälle loput vaniljatäytteestä. Laita kakku hyytymään jääkaappiin väh. 3 tunniksi. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua karamellilla. Pilko karamelli haluamasi kokoisiksi paloiksi ja asettele niitä reunoille ja päälle.

6. Tarjoile ja nauti

Gluteeniton

Kategoriat:

Hyydykekakku-tempausJuusto- ja hyydykekakut
- Helppo

Kommentit (3)

soja22.5.2015 20:06

Kiitos, hyvää oli kyllä! Ei jäänyt murustakaan kun eilen naapureiden kanssa herkuteltiin, Ja Se oli kyllä ihan nättikin, kun pinnassa oli sitä karamellia sellaisena mosaiikkina. Syödessä tuumittiin, että jos ei halua niin makeaa kokonaisuutta (pohjakin aika makea) niin osan karamelleista voisi korvata marjoilla, tai laittaa vaikka marjoja kokonaisenakin tuonne karviaismousseen. Tähän vuoden aikaan kun ei tuoretta ollut, niin tämä oli nyt tällainen =)

TeBaZu22.5.2015 09:17

Ihana maku yhdistelmä , tämä on varmasti hyvää 🙂

mari-johanna22.5.2015 08:03

Maistuu varmasti hyvälle! 🙂

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Toivepuoti