Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

Kategoria: Hyydykekakku-tempaus,  Juusto- ja hyydykekakut Nähty 4854 kertaa
 
21.05.2015
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

LUKIJAN RESEPTIkaramelli-karviaiskakku


”Hyydykekakku tempaus, aivan ihanaa!” siinä ensimmäinen ajatus mikä tuli mieleeni. Tällä kertaa halusin hieman haastaa itseäni ja kokeilla juttuja joita en ole ennen tehnyt. Lisäksi halusin joitain erityisruokavalioita huomioida. Niinpä ideoin gluteiinittoman pohjan pähkinöistä. Täytteessä taas kokeilin uutta tekniikkaa, jossa on kakku kakun sisällä. Kolmas tärkeä seikka kakussa oli se, että halusin tehdä kaiken mahdollisimman itse niin, etten käyttäisi mitään valmista. Muutaman päivän tuumailin ja suunnittelin, ja kumma kyllä onnistuin ensimmäisellä kerralla itseäni tyydyttävästi. Ja näytti kakku koeyleisölle maistuvan. Miehen ensimmäinen kommentti oli kakkua maistaessa, että mistä tämä resepti on? =) kylläpä oli mukava sanoa, että ihan omasta päästä. Sen verran vinkkiä, että koristelut kannattaa tehdä juuri ennen tarjoilua, tuo karamelli näköjään hieman hikoilee joutuessaan kosteuden kanssa tekemisiin. Ylijääneet murut voi sitten ihan napostella, meillä ainakin lapset söivät niitä kilvan =)

Karamellikoristeet:
2 dl sokeria
1 dl siirappia
50 g voita
1 dl hasselpähkinärouhetta

Pohja:
2 dl mantelijauhetta
1,5 dl hasselpähkinärouhetta
6 kuivattua viikunaa
75g voita
1 rkl hunajaa

Karviaistäyte:
4 liivatelehteä
1,5dl paseerattua karviaishilloa (minulla oli siis valmista, itse tehtyä hilloa, jonka puristin vielä siivilän läpi)
1 dl tomusokeria
2 dl flora vispiä
100g maustamatonta tuorejuustoa

Vaniljatäyte:
5 liivatelehteä
3 dl flora vispiä
100g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk rahkaa
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl tomusokeria
tilkka vettä (+sitruunamehua)

1. Valmista karamelli:
— mittaa sokeri, siirappi ja voi kattilaan. Keitä keskilämmöllä kunnes seos on noin 160 asteista. Lisää pähkinärouhe ja levitä nopeasti leivinpaperille ohueksi kerrokseksi. Jätä kovettumaan.

2. Valmista karviaistäyte: Vaahdota flora vispi ja lisää sokeri, tuorejuusto ja hillo. Sulata liotetut liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää täytteeseen. Kumoa täyte 16cm vuokaan ja laita pakastimeen noin 3 tunniksi.

3. Valmista pohja: sekoita kuivat aineet tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää sulatettu voi. Painele pohja 26 cm vuuan pohjalle.

4. Valmista vaniljatäyte: Vatkaa flora vispi ja lisää muut aineet. Sulata liotetut liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää täytteeseen.

5. Kokoa kakku: laita pohjalle hieman vaniljatäytettä ja ota karviaistäyte pakastimesta. Nosta karviaistäyte isompaan vuokaan, ja kaada päälle loput vaniljatäytteestä. Laita kakku hyytymään jääkaappiin väh. 3 tunniksi. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua karamellilla. Pilko karamelli haluamasi kokoisiksi paloiksi ja asettele niitä reunoille ja päälle.

6. Tarjoile ja nauti