21.5.2015
Karamellikoristeet:
2 dl sokeria
1 dl siirappia
50 g voita
1 dl hasselpähkinärouhetta
Pohja:
2 dl mantelijauhetta
1,5 dl hasselpähkinärouhetta
6 kuivattua viikunaa
75g voita
1 rkl hunajaa
Karviaistäyte:
4 liivatelehteä
1,5dl paseerattua karviaishilloa (minulla oli siis valmista, itse tehtyä hilloa, jonka puristin vielä siivilän läpi)
1 dl tomusokeria
2 dl flora vispiä
100g maustamatonta tuorejuustoa
Vaniljatäyte:
5 liivatelehteä
3 dl flora vispiä
100g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk rahkaa
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl tomusokeria
tilkka vettä (+sitruunamehua)
1. Valmista karamelli:
— mittaa sokeri, siirappi ja voi kattilaan. Keitä keskilämmöllä kunnes seos on noin 160 asteista. Lisää pähkinärouhe ja levitä nopeasti leivinpaperille ohueksi kerrokseksi. Jätä kovettumaan.
2. Valmista karviaistäyte: Vaahdota flora vispi ja lisää sokeri, tuorejuusto ja hillo. Sulata liotetut liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää täytteeseen. Kumoa täyte 16cm vuokaan ja laita pakastimeen noin 3 tunniksi.
3. Valmista pohja: sekoita kuivat aineet tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää sulatettu voi. Painele pohja 26 cm vuuan pohjalle.
4. Valmista vaniljatäyte: Vatkaa flora vispi ja lisää muut aineet. Sulata liotetut liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää täytteeseen.
5. Kokoa kakku: laita pohjalle hieman vaniljatäytettä ja ota karviaistäyte pakastimesta. Nosta karviaistäyte isompaan vuokaan, ja kaada päälle loput vaniljatäytteestä. Laita kakku hyytymään jääkaappiin väh. 3 tunniksi. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua karamellilla. Pilko karamelli haluamasi kokoisiksi paloiksi ja asettele niitä reunoille ja päälle.
6. Tarjoile ja nauti
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos, hyvää oli kyllä! Ei jäänyt murustakaan kun eilen naapureiden kanssa herkuteltiin, Ja Se oli kyllä ihan nättikin, kun pinnassa oli sitä karamellia sellaisena mosaiikkina. Syödessä tuumittiin, että jos ei halua niin makeaa kokonaisuutta (pohjakin aika makea) niin osan karamelleista voisi korvata marjoilla, tai laittaa vaikka marjoja kokonaisenakin tuonne karviaismousseen. Tähän vuoden aikaan kun ei tuoretta ollut, niin tämä oli nyt tällainen =)