Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

Kategoria: Lapset,  Pikku-Kinuskit,  Pikkuleivät Nähty 11748 kertaa
 
02.02.2014
 
6 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIkaksoskeksit


Tämä on suoraan kopioitu Kinuskikissan ohje, joka julkaistu ainakin monikkoperheet lehdessä, liekö täälä sivuatollakin? En nopeasti löytänyt. Käytin kaurahiutaleita, hyviä tuli! Itse huomasin, että eivät hirveän hyvin kasvaneet yhteen, sai kyllä laittaa aika lähekkäin kököt että onnistui

250 g margariinia tai voita

5 ½ dl vehnäjauhoja

1 rkl kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1 ½ dl sokeria

1 ½ dl fariinisokeria

2 tl vaniljasokeria

2 munaa

100 g tummaa suklaata rouheena

100 g valkoista suklaata rouheena

1 dl kookoshiutaleita (korvata voi kaurahiutaleilla, mantelirouheella/lastuilla tai muilla pähkinöillä)

Sulata margariini taivoi kattilassa. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita sokerit hieman jäähtyneeseen margariinisulaan. Lisää joukkoon munat vispilällä sekoittaen. Lisää jauhoseos ja jaa taikina kahteen kulhoon. Lisää toiseen kaakaojauhe ja tumma suklaarouhe sekä 0,5 dl kookoshiutaleita. Lisää toiseen valkoinen suklaa ja 0,5 dl kookoshiutaleita.
Sekoita taikinat tasaiseksi. Nostele lusikalla tai sormilla pyöritellen noin 2-3 cm halkaisijaltaan olevia palleroita pellille, tumma ja vaalea taikinapallo noin 1-2 cm päähän toisistaan. Taikina leviää, joten kaksoskeksien väliin kannattaa jättää tilaa. Paista 175 asteessa noin 10 min. Älä paista keksejä liian kauan, jotta ne jäävät pehmeiksi. Keksit kovenevat hieman jäähtyessään. Jäähtymisvaiheessa keksit ovat hauraita ja irtoavat helposti toisistaan, liikuta niitä varovaisesti