Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

Kategoria: Joulu,  Konvehdit ja makeiset Nähty 1290 kertaa
 
28.12.2017
 
4 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIInkivääriset myslinamut


Tämän reseptin ideointi sai alkunsa inkivääritotista, johon hullaannuin viime talvena. Nytkin olen jo pari pulloa sitä hörppinyt ja ajattelin että ehkäpä leivonnassakin sitä voisi hyödyntää. Tässä käytetty toti on Its Puren (entinen punnitse&säästä) joka lämmittää kylminä päivinä ja etenkin flunssan uhatessa. Ohje sisältää kaksi hieman erilaista variaatiota, joita kokeilin. Molemmat olivat hyviä, joten päädyin ne nyt teillekin vinkkaamaan. Omia sovelluksia kannattaa rohkeasti kokeilla!

Pienet hopeiset:
1 dl kermaa
1 dl sokeria
1 rkl inkivääritotia
1 dl muromysliä

Isommat punaiset:
1 dl kermaa
1 dl sokeria
3 rkl inkivääritotia
50g valkosuklaata
1 rkl voita
2 dl hedelmäistä mysliä

Valmistus (sama molemmissa)
1. Mittaa mysliä lukuun ottamatta kaikki aineet kattilaan ja keitä kunnes seos alkaa saostua kinuskimaiseksi. Voit testata valmiusastetta perinteisellä vesilasitestillä. Kun seos jähmettyy palleroksi, on se sopivaa.
2. Lisää mysli ja sekoita tasaiseksi. Sammuta levy.
3. Lusikoi massa vuokiin ja anna jäähtyä. Toimi nopeasti, sillä seos jähmettyy nopeasti!