Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

Kategoria: Suolaiset piirakat Nähty 2612 kertaa
 
02.01.2017
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIHedelmäinen lohipiirakka


Joulun aikaan on tarjolla monenlaista makeaa herkkua tarjolla, mutta itse myös suolaisen ystävänä halusin kehitellä pientä ja helppoa suolaista syötävää. Kiireistä joulun valmistelijaa helpottaakseni piirakan pohja on tehty valmiista pakastetaikinasta ja muutkin ainekset pyrin mahdollisimman minimissä pitämään, vaikka persimon onkin hieman uudempi ja erikoisempi tuttavuus vielä suomalaisissa keittiöissä. Piirakan makumaailma on melko rauhallinen, ja koe yleisönä olleesta perheestä osa kaipasi tähän hieman enemmän ”särmää” joten myös rohkeampi maustaminen sopinee. Vuokana käytin Kinuskikissan pitkää irtopohjavuokaa, piirakkataikina oli siihen juuri passeli.

Pohja:
1/2 pakettia Myllyn paras ruispakastetaikinaa (eli toinen pakkauksen levyistä)

Täyte:
1 muna
2 dl ruokakermaa
100g kylmäsavulohta
60g koskenlaskijaa (sipuli-ruohosipuli)
ripaus suolaa ja pippuria

Koristeeksi:
1 persimon
taikinan ylijäämä

1. Kauli sulanut pohja suorakaiteen muotoiseksi ja siirrä voideltuun vuokaan (kinuskikissan/iloleipurin suorakaide irtopohja vuoka). Siisti reunat ja ota taikinan loppu talteen.
2. Tee täyte. Sekoita muna, kerma, mausteet ja koskenlaskija, voit tarvittaessa käyttää sauvasekoitinta.  Pieni lohi, lisää pohjan päälle ja kaada täyteseos päälle.
3. Koristele persimon viipaleilla ja taikinasta tehdyillä kuvioilla
4. Paista 215 asteessa noin 20-25min.
5. Tarjoile hieman jäähtyneenä.

Nimetön