Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

Kategoria: Amerikka-tempaus,  Helpot ja nopeat,  Kevyet herkut,  Lapset,  Muffinssit,  Pääsiäinen,  Pikku-Kinuskit Nähty 4482 kertaa
 
25.03.2015
 
8 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIBanaani-cashew-suklaa cupcaket


Tähän reseptiin sain innoituksen täällä jo aiemmin julkaistusta banaanileivästä (kiitos Lintzu). Kaivoin siis esiin vanhan banaanikakkuni ohjeen ja aloin miettiä, miten sitä voisi muokata tähän Amerikka- tempaukseen sopivaksi ja niistä raaka-aineista joita juuri silloin oli kotona. Mielessäni oli erityisesti cupcaket, joita halusin kuitenkin (teemasta huolimatta) tehdä kevyenä ja kotoisana versiona. Koristelussa halusin myös huomioida tulevan pääsiäisenkin vielä, siksi iloisen keltainen kuorrute. Tässä siis nämä herkut!

Taikina:
2 munaa
1dl sokeria
2 tl sitruunamehua
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 banaania (n. 300g)
0,5dl maitoa
0,5 dl cashewpähkinä rouhetta
0,5dl suklaarouhetta (toblerone crunch)
25g sulatettua margariinia

Kuorrute:
1 prk rahkaa
0,5dl vaniljakreemijauhetta
keltaista väriä

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
2. Lisää jauhot, leivinjauhe, sitruunamehu ja muussatut banaanit, sekoita ja lisää loput aineet.
3. Annostele muffinivuokiin, (12kpl) ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia
4. Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki aineet keskenään ja anna tekeytyä hetki. Pursota jäähtyneiden muffinsien päälle ja koristele esim. suklaarouheella tai nonparelleilla tai pähkinöillä. Lasten kanssa laitettiin näihin vielä cashewpähkinöitä, mutta niiden kanssa en enää ehtinyt kuvata, kun hävisivät parempiin suihin