Tähän reseptiin sain innoituksen täällä jo aiemmin julkaistusta banaanileivästä (kiitos Lintzu). Kaivoin siis esiin vanhan banaanikakkuni ohjeen ja aloin miettiä, miten sitä voisi muokata tähän Amerikka- tempaukseen sopivaksi ja niistä raaka-aineista joita juuri silloin oli kotona. Mielessäni oli erityisesti cupcaket, joita halusin kuitenkin (teemasta huolimatta) tehdä kevyenä ja kotoisana versiona. Koristelussa halusin myös huomioida tulevan pääsiäisenkin vielä, siksi iloisen keltainen kuorrute. Tässä siis nämä herkut!
Tähän reseptiin sain innoituksen täällä jo aiemmin julkaistusta banaanileivästä (kiitos Lintzu). Kaivoin siis esiin vanhan banaanikakkuni ohjeen ja aloin miettiä, miten sitä voisi muokata tähän Amerikka- tempaukseen sopivaksi ja niistä raaka-aineista joita juuri silloin oli kotona. Mielessäni oli erityisesti cupcaket, joita halusin kuitenkin (teemasta huolimatta) tehdä kevyenä ja kotoisana versiona. Koristelussa halusin myös huomioida tulevan pääsiäisenkin vielä, siksi iloisen keltainen kuorrute. Tässä siis nämä herkut!
Taikina:
2 munaa
1dl sokeria
2 tl sitruunamehua
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 banaania (n. 300g)
0,5dl maitoa
0,5 dl cashewpähkinä rouhetta
0,5dl suklaarouhetta (toblerone crunch)
25g sulatettua margariinia
Kuorrute:
1 prk rahkaa
0,5dl vaniljakreemijauhetta
keltaista väriä
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
2. Lisää jauhot, leivinjauhe, sitruunamehu ja muussatut banaanit, sekoita ja lisää loput aineet.
3. Annostele muffinivuokiin, (12kpl) ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia
4. Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki aineet keskenään ja anna tekeytyä hetki. Pursota jäähtyneiden muffinsien päälle ja koristele esim. suklaarouheella tai nonparelleilla tai pähkinöillä. Lasten kanssa laitettiin näihin vielä cashewpähkinöitä, mutta niiden kanssa en enää ehtinyt kuvata, kun hävisivät parempiin suihin
mari-johanna
Hei Soja! Nyt myös meillä on leivottu näitä! Mikä ihana tuoksu.Ei maltettu edes odottaa,että ne olis jäähtyny ihan täysin,vaan yksi syötiin jo vähän lämpimänä.hyvää on! Suklaalla korvasin pähkinän puuttumisen! 🙂 kiitos!
sojan kotikeittiö
Kiva jos maistui. Nämähän eivät sillä tavalla kuivahdakkaan, vaan oikeastaan melkein paranevat säilytyksessä, kiitos banaanin =)
nalamuru
Eihän me maltettu odottaa viikonloppuun vaan leivottiin näitä jo tänään vanhimman pojan ollessa kerhossa. Tehtiin laktoositon ja pähkinätön versio, hyviä on.
Onpa piristän keltainen kuorrute. Pääsiäinen on pelastettu huonollakin säällä jos näitä vaan on tarjolla. Pitääpä varautua tällä reseptillä! 😉
mari-johanna
Kiva ohje! Täytyy kokeilla mutta niin myös meillä ilman pähkinää! 🙂 muffinssit onkin meidän poikien suosikkeja, saatiin uusi ohje ja vaihtelua!
nalamuru
Hyvä juttu :)laitetaan vaikka vähän reilummin suklaa rouhetta sen sijaan. kertoilen sitten miten onnistui kun ollaan lasten kanssa leivottu.
sojan kotikeittiö
Oikein hyvin onnistuu ilman pähkinää. Lisäsin ne tämän amerikka-teeman takia ja toisaalta tämä vähän kaipaa mielestäni rakennetta, kun banaanista tulee pehmeyttä ja kosteutta… Mutta tosiaan onnistuu ilman pähkinääkin.
nalamuru
Näyttääpä hyviltä. Ihanan pirteä tuo keltainen kuorrutus. Tämä toimii varmaan ilman tuota pähkinärouhetta? jos viikonloppuna kokeilen niin ei tuo meidän pähkinä allergikko kuopus saa hepulia siitä että jää ilman.