Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Joulu_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Joulu_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob.gif

Lempeä kahvisuklaakakku (maidoton)

Leipomo: sojan kotikeittiö
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_kakku2_600x600.jpg

Pohja:
50g margariinia (sininen keiju)
50g suklaata (pandan tumma)
100g mysliä (Hedelmämysli, Pirkka)
50g kaurahiutaleita

Vaniljakahvitäyte:
2 dl Kauravispiä (go green)
2 dl Vaahtoutuva vaniljakastike (sunnuntai)
2 tl vaniljasokeria
3 rkl sokeria
5 liivatetta
0,5 dl kahvilikööriä (voi korvata kahvilla)

Kahvi-suklaatäyte:
Kiisseli:
2 dl vahvaa kahvia
2dl mantelimaitoa (go green)
2 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoa

2 dl kauravispiä (go green)
50g suklaata (pandan tumma)
5 liivatetta
0,5 dl kahvia

Koristelu:

Suklaata (pandan tummaa)

1. Valmista kahvikiisseli: Mittaa sokeri, perunajauhot, kahvi ja mantelimaito kattilaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Jätä kiisseli jäähtymään, tarvittaessa laita jääkaappiin.
2. Valmista pohja: Mittaa mysli ja kaurahiutaleet astiaan, lisää sulatettu margariini ja sulatettu suklaa. Painele leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuuan (22cm) pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
3. Valmista vaniljakahvitäyte: Vispaa kauravispi ja vaniljakastikevaahdoksi. Lisää sokerit ja yhdistä vaahdot. Kiehauta kahvilikööri ja sulata siihen kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Kumoa täyte pohjan päälle, ja laita jääkaappiin hyytymään. (saa olla parikin tuntia ihan rauhassa.)
4. Valmista kahvi-suklaatäyte: Vaahdota kauravispi. Lisää joukkoon kahvikiisseli ja sulatettu suklaa. Kuumenna kahvi ja sulata kylmässä vedessä liotetut liivatteet kahviin. Lisää liivateseos täytteeseen. Kaada täyte hyytyneen vaniljatäytteen päälle ja laita uudelleen jääkaappiin hyytymään.
5. Irrota hyytynyt kakku vuuasta ja koristele suklaa pursotuksilla tai muulla mieleisellä tavalla.

MaidotonMunaton

Kategoriat:

Hyydykekakku-tempausJuusto- ja hyydykekakut
- Helppo

Kommentit (3)

soja1.6.2015 11:19

Totta nalamuru! itse olen luottanut ettei siinä ole. Toinen vaihtoehto esim. Pirkan tumma luomu suklaa, se on tosi hyvääkin vielä =) ja onhan niitä muitakin

nalamuru1.6.2015 10:55

Näyttävä kaksikerroksinen juustokakku ja hienoa kun on maidoton. Tuon suklaa valinnan kanssa saa sitten olla tarkkana, kun tulee todella maitoallergisia vieraita. Esim tuo pandan tumma suklaa sisältää valitettavasti maininnan saattaa sisältää maitojäämiä, vaikka muutoin on täysin maidoton.

mari-johanna1.6.2015 08:04

Kuulostaa hyvältä! 🙂

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Toivepuoti