Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

Kategoria: Hyydykekakku-tempaus,  Juusto- ja hyydykekakut Nähty 8012 kertaa
 
01.06.2015
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Maidoton,  Munaton

LUKIJAN RESEPTILempeä kahvisuklaakakku (maidoton)


Halusin osallistua vielä toisellakin reseptillä hyydykekakku tempaukseen, niin innoissani olin tällä kertaa! Onhan hyytelökakut ehkä se ensimmäinen suuri rakkauteni leivonnan saralla. Tälläkin kertaa halusin kokeilla kakussa jotain uutta ja valitsin teemaksi maidottomuuden. Maussa en halunnut tinkiä yhtään omasta tämän hetken suurimmasta suosikista, kahvista. Tuotteet valitsin niin, että niitä olisi helppo löytää pienemmistäkin kaupoista. Täytteet ovatkin aika yksinkertaiset ja perinteiset. Pohjaan hain vaihtelua myslistä, jotenkin on tullut noita peruskeksipohjia syötyä tarpeeksi (ja maidottomuus oma haasteensa). Kakku onnistui hyvin ja juuri niin kuin suunnittelin. Koemaistajina tällä kertaa oma perhe ja hyvin maistui. Kahvin maku on sen verran mieto, että ainakin meidän lapset (1-5v) söivät oikein mielellään. Ja kun tosiaan tuo kahvilikööri on kiehautettu voi kakkua kaikille tarjoilla. Reseptiin olen sulkuihin laittanut mitä tuotteita käytin, jos jollekin ei niin tuttuja ole nämä maidottomat tuotteet.

Tässä siis käänteinen kahvi: Pohjalla keksiherkku, välissä suklaakahvia ja päällä vaniljakermaa =)

Pohja:
50g margariinia (sininen keiju)
50g suklaata (pandan tumma)
100g mysliä (Hedelmämysli, Pirkka)
50g kaurahiutaleita

Vaniljakahvitäyte:
2 dl Kauravispiä (go green)
2 dl Vaahtoutuva vaniljakastike (sunnuntai)
2 tl vaniljasokeria
3 rkl sokeria
5 liivatetta
0,5 dl kahvilikööriä (voi korvata kahvilla)

Kahvi-suklaatäyte:
Kiisseli:
2 dl vahvaa kahvia
2dl mantelimaitoa (go green)
2 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoa

2 dl kauravispiä (go green)
50g suklaata (pandan tumma)
5 liivatetta
0,5 dl kahvia

Koristelu:

Suklaata (pandan tummaa)

1. Valmista kahvikiisseli: Mittaa sokeri, perunajauhot, kahvi ja mantelimaito kattilaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Jätä kiisseli jäähtymään, tarvittaessa laita jääkaappiin.
2. Valmista pohja: Mittaa mysli ja kaurahiutaleet astiaan, lisää sulatettu margariini ja sulatettu suklaa. Painele leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuuan (22cm) pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
3. Valmista vaniljakahvitäyte: Vispaa kauravispi ja vaniljakastikevaahdoksi. Lisää sokerit ja yhdistä vaahdot. Kiehauta kahvilikööri ja sulata siihen kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Kumoa täyte pohjan päälle, ja laita jääkaappiin hyytymään. (saa olla parikin tuntia ihan rauhassa.)
4. Valmista kahvi-suklaatäyte: Vaahdota kauravispi. Lisää joukkoon kahvikiisseli ja sulatettu suklaa. Kuumenna kahvi ja sulata kylmässä vedessä liotetut liivatteet kahviin. Lisää liivateseos täytteeseen. Kaada täyte hyytyneen vaniljatäytteen päälle ja laita uudelleen jääkaappiin hyytymään.
5. Irrota hyytynyt kakku vuuasta ja koristele suklaa pursotuksilla tai muulla mieleisellä tavalla.