1.6.2015
Pohja:
50g margariinia (sininen keiju)
50g suklaata (pandan tumma)
100g mysliä (Hedelmämysli, Pirkka)
50g kaurahiutaleita
Vaniljakahvitäyte:
2 dl Kauravispiä (go green)
2 dl Vaahtoutuva vaniljakastike (sunnuntai)
2 tl vaniljasokeria
3 rkl sokeria
5 liivatetta
0,5 dl kahvilikööriä (voi korvata kahvilla)
Kahvi-suklaatäyte:
Kiisseli:
2 dl vahvaa kahvia
2dl mantelimaitoa (go green)
2 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoa
2 dl kauravispiä (go green)
50g suklaata (pandan tumma)
5 liivatetta
0,5 dl kahvia
Koristelu:
Suklaata (pandan tummaa)
1. Valmista kahvikiisseli: Mittaa sokeri, perunajauhot, kahvi ja mantelimaito kattilaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Jätä kiisseli jäähtymään, tarvittaessa laita jääkaappiin.
2. Valmista pohja: Mittaa mysli ja kaurahiutaleet astiaan, lisää sulatettu margariini ja sulatettu suklaa. Painele leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuuan (22cm) pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
3. Valmista vaniljakahvitäyte: Vispaa kauravispi ja vaniljakastikevaahdoksi. Lisää sokerit ja yhdistä vaahdot. Kiehauta kahvilikööri ja sulata siihen kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Kumoa täyte pohjan päälle, ja laita jääkaappiin hyytymään. (saa olla parikin tuntia ihan rauhassa.)
4. Valmista kahvi-suklaatäyte: Vaahdota kauravispi. Lisää joukkoon kahvikiisseli ja sulatettu suklaa. Kuumenna kahvi ja sulata kylmässä vedessä liotetut liivatteet kahviin. Lisää liivateseos täytteeseen. Kaada täyte hyytyneen vaniljatäytteen päälle ja laita uudelleen jääkaappiin hyytymään.
5. Irrota hyytynyt kakku vuuasta ja koristele suklaa pursotuksilla tai muulla mieleisellä tavalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Totta nalamuru! itse olen luottanut ettei siinä ole. Toinen vaihtoehto esim. Pirkan tumma luomu suklaa, se on tosi hyvääkin vielä =) ja onhan niitä muitakin