27.4.2015
Pohja:
4,5dl jauhoja
2rkl sokeria
ripaus suolaa
200g margariinia
3rkl kylmää vettä
Nypi voi ja kuivat aineet sekaisin, lisää kylmä vesi ja laita tasainen taikina jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Täyte:
2 isoa omenaa (joku 800g)
2dl sokeria
1dl vettä
2dl MyllynParas ISO kaurahiutaleita
2rkl perunajauhoja
ripaus suolaa
kanelia oman maun mukaan
sekoita täytteen aineet keskenään kulhossa.
ota taikina kylmästä ja kauli taikinasta n. 2/3 osaa pohjaksi n. 26cm halkaisijalta olevan piirakka vuoan pohjalle
siten, että siitä tulee myös reunat. (voitele piirakka vuoka ensin).
Kaada täyte pohjan päälle ja kauli loppu taikinasta kanneksi piirakalle.
halutessasi voit lisätä, ennen kannen asettamista, muutamia nokareita voita täytteen pinnalle ja sitten asettaa
kaulittu taikina tiiviksi kanneksi piirakalle. Pistele haarukalla muutamia reikiä, jotta höyry pääsee ulos.
Paista 200 astetta uunin alimmalla tasolla n. 1h.
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä