14.4.2015
Pohja:
125g voita
2,5dl sokeria
2 kananmunaa
3 banaania (keskikokoisia hieman tummuneita)
n. 3dl gluteeniton jauhoseos
2tl sooda
Ota voi huoneen lämpöön pehmenemään tai pehmitä sitä hieman mikrossa, jonka jälkeen
vaahdota voi ja sokeri huolellisesti. Lisää munat koko ajan vatkaten ja kun massa on tasaista voi lisätä banaanit.
Vatkaa jälleen niin kauan, että massa on tasaista. Sekoita sooda jauhojen joukkoon huolellisesti ja hiljalleen vatkaa
jauhot erissä massaan. Massan tulisi olla kakkutaikinamaista. Lisää tarvittaessa jauhoja, mutta älä tee taikinasta liian kovaa.
Paista 180 asteessa n. 55min.
Kuorrutus:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl tomusokeria
vaahterasiirappia oman maun mukaan
Koristele esim. Pekaanipähkinöillä
Ja tottakai, kun kakku tulee uunista niin jäähdytä se ennen kuorrutteen levittämistä huolellisesti,
jottei kuorrute sula.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos viesteistä ja mukava päästä mukaan! Toivottavasti pääsisin taas kunnolla käsiksi leipomisen ihmeelliseen maailmaan.