15.12.2013
Kahden munan sokerikakkupohjaan tarvitset kaksi samankokoista lasia. Riko toiseen laseista
2 munaa
ja toiseen lasiin saman verran sokeria. Kaada sokeri sekoituskulhoon ja laita nyt tyhjään lasiin taas munien korkeuden verran peruna- ja vehnäjauhoja niin, että perunajauhoja on noin 75 % ja puoli teelusikallista leivinjauhetta.
Käytä huoneenlämpöisiä aineksia, ja vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi jauhot joukkoon ja sekoita. Kaada taikina voideltuun, vehnäjauhotettuun torttuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Joulun parhaaseen täytteeseen tarvitset:
2 dl kuohukermaa
2/3 purkillista piparkakkurahkaa
valmiita pipareita
maitosuklaata
tummaa suklaata
pensasmustikoita
Kostuta torttupohja glögillä. Tästä tulee parasta jos pohja on hieman kuivahtanut, joten pohjan voi hyvin tehdä vähän ennakkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon 2/3 purkillista piparinmakuista rahkaa. Murenna 3-5 piparia käsissäsi ja sekoita joukkoon. Levitä seos tortun päälle.
Ennen tarjoamista paloittele vielä pipareita ja upota niitä tortun päälle. Leikkaa terävällä veitsellä suklaasta reilua raastetta ja päällystä torttu sillä. Laita jokaisen piparin viereen pensasmustikka tuomaan raikkautta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hei hyvä kun sanoit, mä en ees tajunnu :). Otin vaan suoraan nää kuvat koneelta enkä kiinnittäny mitään huomiota tohon tekstiin.