24.3.2015
Maapähkinävoiblondiet:
2,4 dl fariinisokeria
1,2 dl sokeria
90 g voita
125 g maapähkinävoita
2 kananmunaa
1 rkl vanilja-aromia
1 tl leivinjauhetta
4,8 dl vehnäjauhoja
Vaahtokarkkikuorrute:
150 g huoneenlämpöistä voita
2,4 dl tomusokeria
115 g marshmallow fluffia
1 tl vanilja-aromia
1 rkl kermaa tai maitoa
Blondiet:
Vatkaa voi, sokerit ja maapähkinävoi vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmunat ja vanilja-aromi. Lisää vehnäjauho ja leivinjauhe ja sekoita varovasti. Laita taikina 20 x 20 cm vuokaan leivinpaperin päälle. Painele käsin tasaiseksi ja paista 175 asteessa n. 20 minuuttia.
Kuorrute:
Vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon marshmallow fluff, jonka jälkeen tomusokeri ja vanilja aromi. Lisää lopuksi kerma ja vatkaa kunnolla. Levitä kuorrute jäähtyneiden blondiesien päälle. Leikkaa 16 palaksi tai 9 isommaksi. Koristele maapähkinöillä.
Pohjan reseptin löysin täältä ja muokkailin hieman, ja inspiraatiota sain kuorrutteeseen täältä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Herkullisen näköinen pala. Tämäkin on varmasti hyvää.