Kinuskileipomo siirikiss

Kategoria: Amerikka-tempaus Nähty 4730 kertaa
 
24.03.2015
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIFluffernutter blondies


Perinteiset amerikkalaiset fluffernutter sandwichit saivat alkunsa jo ensimmäisen maailmansodan aikana ja ne koostuvat kahdesta vaaleasta leipäpalasta johon toiselle puolelle laitetaan maapähkinävoita ja toiselle marshmallow fluffia ja ne yhdistetään. Nämä blondiesit koostuvat tuosta tutusta yhdistelmästä, maapähkinävoista ja marshmallow fluffista. Kannattaa kokeilla sitä yhdistelmää, leivonnassa leivän päällä, tai vaikka pelkästään lusikalla molempia, mahtava yhdistelmä!
Jo pitkän aikaa olen leiponut amerikkalaisia herkkuja, joten kun näin Kinuskikissan Amerikka-tempauksen, oli pakko osallistua. Näitä ihanan pehmeitä ja hieman sitkeitä maapähkinävoiblondieita vaahtokarkkikuorrutteella on pakko kokeilla!

Maapähkinävoiblondiet:
2,4 dl fariinisokeria
1,2 dl sokeria
90 g voita
125 g maapähkinävoita
2 kananmunaa
1 rkl vanilja-aromia
1 tl leivinjauhetta
4,8 dl vehnäjauhoja

Vaahtokarkkikuorrute:
150 g huoneenlämpöistä voita
2,4 dl tomusokeria
115 g marshmallow fluffia
1 tl vanilja-aromia
1 rkl kermaa tai maitoa

Blondiet:
Vatkaa voi, sokerit ja maapähkinävoi vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmunat ja vanilja-aromi. Lisää vehnäjauho ja leivinjauhe ja sekoita varovasti. Laita taikina 20 x 20 cm vuokaan leivinpaperin päälle. Painele käsin tasaiseksi ja paista 175 asteessa n. 20 minuuttia.

Kuorrute:
Vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon marshmallow fluff, jonka jälkeen tomusokeri ja vanilja aromi. Lisää lopuksi kerma ja vatkaa kunnolla. Levitä kuorrute jäähtyneiden blondiesien päälle. Leikkaa 16 palaksi tai 9 isommaksi. Koristele maapähkinöillä.

Pohjan reseptin löysin täältä ja muokkailin hieman, ja inspiraatiota sain kuorrutteeseen täältä.

20150316_185925