21.6.2015
Vanilja-porkkana-raparperi unelma
20kpl
porkkanamuffinssit
200g porkkanaa
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl maitoa
1,5 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
30 g voita
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
Raparperisose
150 g raparperiä
4 rkl vettä
0,5 dl sokeria
Vanilja-mansikka kuorrute
3 rkl limen mehua
puolikkaan limen kuori
200 g valio vaniljarahkaa
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
n. 15 mansikkaa
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Kuori porkkanat ja leikkaa päät pois. Raasta porkkanat. Lisää porkkanaraaste muna-sokeri vaahtoon ja sekoita. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Yhdistä jauhoseos ja muna-sokeri vahtoo ja sekoita varovasti. Lisää vielä vanilisokeri, voi ja maito. Laita taikina muffinssivuokiin ja paista 225 – asteessa n.10 minuuttia.
Kun muffinssit ovat uunissa, aloita raparperisoseen valmistus. Kuori raparpereista ulommainen kerros pois ja leikkaa raparperit paloiksi. Mittaa vesi kattilaan ja lisää sinne pilkotut raparperit. Keitä raparperejä kunnes ne ovat pehmenneet. Survo sauvasekoittimella. Lisää vielä sokeri.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää vaniljarahka ja sekoita. Lisää limenkuori-ja mehu ja vaniljasokeri. Pilko mansikat pieniksi paloiksi ja lisää kuorrutteen joukkoon. Vanilja-mansikka kuorrute on nyt valmis.
Levitä jäähtyneille muffinseille kerros raparperisosetta ja päälle vanilja-mansikka kuorrute. Vanilja-mansikka kuorrute kannattaa levittää veitsellä, koska se on vaikea pursottaa mansikan palojen takia. Koristele halutessasi mansikoilla tai sokerikoristeilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos kommenteista ja huomautuksesta. Porkkana tosiaan jäi uupumaan listasta, nyt se on lisätty reseptiin.