5.10.2014
Pohja:
80 g voita
1 dl ruokosokeria
1 kananmuna
2 dl täysjyvä kaurajauhoja
1 dl mantelijauhoja
hieman suolaa
Täyte:
200 g tuorejuustoa
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 rkl ruokosokeria
5-6 omenaa
Kuorrutus:
3 rkl juoksevaa hunajaa
3 rkl mantelilastuja
20 g voita
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri ja lisää kananmuna. Sekoita joukkoon jauhot ja suola. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun noin 18 cm kokoiseen irrotettavaan vuokaan.
Vispaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, kananmuna ja sokeri. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Kuori ja lohko omenat ja paina omenat kevyesti täytteen sisään.
Sekoita kattilassa hunaja, voi ja mantelilastut. Kuumenna kunnes voi on sulanut ja massa tasainen. Laita lusikan avulla kuorrutus täytteen päälle, erityisesti omenoiden.
Paista kakkua 180 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Anna kunnolla jäähtyä vuoassa ennen kuin irrotat kakun. Kakku maistuu parhaiten täysin kylmänä ja maku vain paranee seuraavana päivänä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Omenakakku + herkullinen hunaja –mantelilastukuorrute. Nam! 🙂