Kinuskileipomo Siki

Kategoria: Hunaja + omena,  Juusto- ja hyydykekakut,  Makeat piirakat,  Syksy Nähty 9868 kertaa
 
05.10.2014
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIOmenajuustokakku mantelikuorrutteella


Tässä kakussa saa hyödyntää syksyn runsasta omenasatoa. Kakkuun sopivat paremmin hieman happamat ja kovemmat omenat. Kakku on myöskin vatsaystävällinen, sillä resepti ei sisällä lainkaan vehnäjauhoja.

Pohja:
80 g voita
1 dl ruokosokeria
1 kananmuna
2 dl täysjyvä kaurajauhoja
1 dl mantelijauhoja
hieman suolaa

Täyte:
200 g tuorejuustoa
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 rkl ruokosokeria
5-6 omenaa

Kuorrutus:
3 rkl juoksevaa hunajaa
3 rkl mantelilastuja
20 g voita

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri ja lisää kananmuna. Sekoita joukkoon jauhot ja suola. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun noin 18 cm kokoiseen irrotettavaan vuokaan.

Vispaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, kananmuna ja sokeri. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Kuori ja lohko omenat ja paina omenat kevyesti täytteen sisään.

Sekoita kattilassa hunaja, voi ja mantelilastut. Kuumenna kunnes voi on sulanut ja massa tasainen. Laita lusikan avulla kuorrutus täytteen päälle, erityisesti omenoiden.

Paista kakkua 180 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Anna kunnolla jäähtyä vuoassa ennen kuin irrotat kakun. Kakku maistuu parhaiten täysin kylmänä ja maku  vain paranee seuraavana päivänä.