2.2.2015
Kakkupohja:
12 kpl digestive keksejä
3/4 dl paahdettuja mantelilastuja
100 g voita tai margariinia
Täyte:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
200 g Philadelphia tuorejuustoa
2 1/2 dl Flora Vanillaa
1/2 sitruunan mehu
4 liivatelehteä
Viimeistely:
3 dl mustaherukka-omenamehua (mitä tummempi mehu, sitä intensiivisemmän värinen kakun pinnasta tulee)
3 liivatelehteä
Mansikoita, mustaherukoita
Ja näin valmistat mansikka-mustaherukkaherkun:
Murskaa keksit ja paahda mantelilastut kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan. Sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksiseos 24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Laita kakkupohja jääkaapiin jähmettymään täytteen tekemisen ajaksi.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Toisessa kulhossa vaahdota myös Flora Vanilla. Liuota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Purista ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kuumennettuun sitruunanmehuun. Anna jäähtyä muutama minuutti. Kaada sulaneet liivatelehdet tuorejuusto-munaseokseen koko ajan huolella sekoittaen. Lopuksi lisää varovaisesti Flora vanilla. Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
Viimeistelyä varten sulata liuotetut liivatelehdet kuumennettuun mehuun. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia. Koristele kakku mansikoilla ja mustaherukoilla. Kaada mehu-liivateseos lusikan avulla varovaisesti marjojen päälle. (Jäähdytä mehu-liivateseos lähes kylmäksi, sillä mikäli neste on liian kuuma, se sulattaa juustoseoksen kakun pinnasta ja mehun pintaan muodostuu valkoisia pilkkuja eli kakun ulkonäkö kärsii). Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
PS! Ystävänpäivä on kohta tulossa. Tee marjoista kakun pintaan sydän ja kutsu ystävät herkuttelemaan!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Mustaherukat ovat otettu suoraan pakkasesta. Itseäni ei kivet häirinnyt (en edes huomannut niitä). Mulla oli aika pieniä mustaherukoita ja niillä oli kenties niin pienet kivet. Tai sit se on makukysymys. Kannattaa ehdottomasti kokeilla paahdettuja mantelilastuja pohjassa – itse tulen käyttämään niitä jatkossakin.