Kinuskileipomo Siki

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Mantelihaaste,  Ystävänpäivä Nähty 12998 kertaa
 
02.02.2015
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIMansikka-mustaherukkaherkku


Mieheni synttärit oli tulossa ja mietin kuumeisesti mitä kakkua tekisin. Pakkasesta löytyi vielä kesällä poimitut mansikat ja mustaherukat ja sen ympärille lähdin kehittelemään kakkua. Äitini on vuosia sitten tehdnyt Pirkan ohjeen mukaan vastaavaa kakkua, mutta muokkasin kakkua uuteen uskoon. Pohjaan halusin rapeutta ja mielestäni paahdetut mantelilastut sitä myös tekevät. Kakussa on kevyt vaniljanmaku ja marjat tekevät kakusta sopivan raikkaan.

Kakkupohja:
12 kpl digestive keksejä
3/4 dl paahdettuja mantelilastuja
100 g voita tai margariinia

Täyte:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
200 g Philadelphia tuorejuustoa
2 1/2 dl Flora Vanillaa
1/2 sitruunan mehu
4 liivatelehteä

Viimeistely:
3 dl mustaherukka-omenamehua (mitä tummempi mehu, sitä intensiivisemmän värinen kakun pinnasta tulee)
3 liivatelehteä
Mansikoita, mustaherukoita

Ja näin valmistat mansikka-mustaherukkaherkun:
Murskaa keksit ja paahda mantelilastut kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan. Sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksiseos 24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Laita kakkupohja jääkaapiin jähmettymään täytteen tekemisen ajaksi.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Toisessa kulhossa vaahdota myös Flora Vanilla. Liuota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Purista ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kuumennettuun sitruunanmehuun. Anna jäähtyä muutama minuutti. Kaada sulaneet liivatelehdet tuorejuusto-munaseokseen koko ajan huolella sekoittaen. Lopuksi lisää varovaisesti Flora vanilla. Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Viimeistelyä varten sulata liuotetut liivatelehdet kuumennettuun mehuun. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia. Koristele kakku mansikoilla ja mustaherukoilla. Kaada mehu-liivateseos lusikan avulla varovaisesti marjojen päälle. (Jäähdytä mehu-liivateseos lähes kylmäksi, sillä mikäli neste on liian kuuma, se sulattaa juustoseoksen kakun pinnasta ja mehun pintaan muodostuu valkoisia pilkkuja eli kakun ulkonäkö kärsii). Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

PS! Ystävänpäivä on kohta tulossa. Tee marjoista kakun pintaan sydän ja kutsu ystävät herkuttelemaan!

Mansikka-mustaherkkaherkku