Kinuskileipomo Siki

Kategoria: Kakkupohjat,  Kinuskihaaste,  Makeat piirakat,  Täytekakut,  Täytteet Nähty 47695 kertaa
 
25.10.2014
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIKinuskinen banaanikakku


Kakun innoittajana toimi banoffee-piirakka, jossa keksitäytteen päälle laitetaan banaania, kondensoidusta maidosta tehtyä kinuskia ja kermavaahtoa. Ensimmäisen version teinkin aikalailla banoffeen mukaan (kondensoidusta maidosta tehdyn kinuskin korvasin itsetehdyllä kinuskilla ja tuorejuustolla). En kuitenkaan pitänyt keksipohjasta ja lähdin kehittelemään piirakkaa uusiksi.

Päätin tehdä gluteenittoman levykakkupohjan ja korvata tuorejuusto maitorahkalla (kokeilun vuoksi). Täytteessä on myös suolapähkinöitä, mikä antaa kakulle juuri sen oikean maun. Kakku ei enää muistuta banoffee-piirakkaa, mutta olen uuteen kakkuun tyytyväinen!

Pohja: gluteeniton
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria (josta ½ dl ruokokidesokeria)
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

3 rkl maitoa pohjan kostutukseen

Täyte 1: makea banaani ja kirpeä puolukka
3 kypsää banaania
kourallinen puolukoita (karpalo sopii myös)

Kinuskinen banaanikakku valmistus

Täyte 2: kinuskinen maitorahka
1,5 dl kermavaahtoa
1,5 dl fariinisokeria
200g maitorahkaa

Täyte 3: makean ja suolaisen yhdistelmä
2 dl kermavaahtoa
1 rkl sokeria
2-3 rkl rouhittuja suolapähkinöitä
5 palaa rouhittua maitosuklaata

Koristelu:helposti ja nopeasti
rouhittua maitosuklaata
kinuskia

Valmista kakku noudattamalla seuraavia ohjeita:

Pohja: Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauho, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Kaada taikina uunipellille ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Leikkaa torttulevystä pyöreä levy ja aseta irrotettavaan kakkuvuokaan. Itse käytin 24 cm kakkuvuokaa. Kostuta kakkupohja maidolla. PS. Oheisen annoksen mukaan pohjaa jää hieman yli (pohja maistuu hyvin sellaisenaan mm. hillon kanssa). Vaihtoehtoisesti voit valmistaa pohjan kolmella kananmunalla.
Täyte 1: Viipaloi banaanit ja aseta kakkupohjalle. Lisää puolukat.
Täyte 2: Valmista kinuski kinuskikissan selkeällä ohjeella. Kinuskikissan ohje löytyy tästä: http://www.kinuskikissa.fi/kinuski/
Sekoita maitorahka ja hieman jäähtynyt kinuski keskenään.  Levitä tasaisesti banaanitäytteen päälle. PS. Jätä hieman kinuskia kakun koristeluun. Käytin ohjeessa eestiläistä maitorahkaa eli kohupiima, joka on verrattuna suomen maitorahkaan paksumpi ja rakeisempi. Uskon kuitenkin, että resepti toimii myös suomalaisella maitorahkalla.
Täyte 3:  Vaahdota kermavaahto. Lisää sokeri, rouhittu suolapähkinä ja maitosuklaa.  Levitä täyte kinuskitäytteen päälle.
Koristelu: Koristele kakku maitosuklaalla ja kinuskilla.

Laita kakku jääkaappiin vähintään 3 tunniksi. Kakun maku vain paranee seuraavana päivänä!

Kinuskinen banaanikakku