Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo seurakuntanuori

Ruispiparit

7.11.2013

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
false

noin 60 kappaletta

125 g voita tai leivontamargariinia

1 dl sokeria (intiaanisokeri käy myös hyvin)

1 dl siirappia

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

1 tl pomeranssinkuorta

½ tl neilikkaa

1 kananmuna

noin 4 ½ dl ruisjauhoja

1 tl soodaa

Leipomiseen

vehnäjauhoja

Pinnalle

sokeria

  1. Kiehauta rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Anna seoksen jäähtyä.
  2. Lisää muna. Sekoita ruisjauhot ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.
  3. Ota taikinasta pieni pala kerrallaan leivottavaksi. Kauli taikina ohueksi levyksi. Käytä leipomisessa vehnäjauhoja. Ota levystä piparimuoteilla pipareita. Nosta piparit pellille leivinpaperin päälle. Ripottele halutessasi piparien päälle sokeria.
  4. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 5-8 minuuttia, pipareiden paksuuden ja koon mukaan.

Kategoriat

Piparkakkutyöt

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/__400x400.seurakuntanuoriRuispiparit
1

Kommentit (1)

Hurjaleipuri
8.11.2013 10:52

Hieno idea käyttää ruisjauhoja piparien tekoon. Varmasti terveellinen ja monikäyttöinen leivonnainen.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa