Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo seurakuntalainen

Venäläinen silli

25.12.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21738_venäläinen-silli_600x600.jpg

1 purkki matjessillifileitä (Abba on ehdottomasti paras)
2 keskikokoista sipulia, myös punasipuli käy
4 keitettyä kananmunaa
3 maustekurkkua
1 prk kermaviiliä

Ainekset ladotaan tarjouluvadille riveittäin siten, että silli tulee keskelle. Muut ainekset pilkotaan mahdollisimman pieneksi silpuksi kukin erikseen. Sen jälkeen kananmunarivit sillin molemmille sivuille, sitten sipulirivit ja uloimmaiseksi suolakurkkurivit ( rivien järjestyksellä ei muuten ole kovin väliä, mutta kananmunan on hyvä olla aina sillin kyljessä.)
Päälle valutetaan maustettu kermaviili, tarkoituksena on laittaa kermaviili kauniisti rivien väliin, ei ihan noin suttuisesti, mitä tuossa kuvassa nyt on. Kermaviilin maustamiseen kannattaa käyttää makeaa pohjaa, kuten 1 tl sokeria, myös sinappi/ketsuppi antavat kivan säväyksen. Toki valmiita mausteseoksiakin voi käyttää, mutta mielellään kovin laimea yhdistelmä. koska silli itsessään jo on mausteinen. Jotkut saattavat pitää kermaviilistä sellaisenaan, ja mikä estää siihen lisäämästä hieman smetanaa tai kokeilemasta ranskankermaa.

Kategoriat

Joulu

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21738_nimiäiskakku_400x400.jpgseurakuntalainenNimiäiskakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21738_venäläinen-silli_400x400.jpgseurakuntalainenVenäläinen silli
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21738_piparikuusimetsä_400x400.jpgseurakuntalainenPiparikuusimetsä
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21738_seurakunnan-joulujuhlat_400x400.jpgseurakuntalainenJoulukuusikakku kinkkutäytteellä
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21738_Kuva0218_400x400.jpgseurakuntalainen
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21738_syyskorikakku_400x400.jpgseurakuntalainenSyyslehtikorikakku
3

Kommentit (3)

masa49
1.12.2020 17:12

Venäjällä ei koskaan käytetä maustekurkkua vaan suolakurkkua!

Piperrys
Kinuskileipomo Piperrys
27.12.2015 17:11

Tällä samalla reseptillä tehdään meillä juhannuksena aina ”sillikaviaaria”. Tosin juhannusversiossa kaikki aineet pilkotaan pieneksi ja sekoitetaan 🙂

Kinuskiemo
25.12.2015 23:43

Kiitos!Otanpa tämän kalareseptin onkeeni! Kokeiluun menee, nuo ainekset yhdessä maistuvat varmasti herkullisilta. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa