25.12.2015
1 purkki matjessillifileitä (Abba on ehdottomasti paras)
2 keskikokoista sipulia, myös punasipuli käy
4 keitettyä kananmunaa
3 maustekurkkua
1 prk kermaviiliä
Ainekset ladotaan tarjouluvadille riveittäin siten, että silli tulee keskelle. Muut ainekset pilkotaan mahdollisimman pieneksi silpuksi kukin erikseen. Sen jälkeen kananmunarivit sillin molemmille sivuille, sitten sipulirivit ja uloimmaiseksi suolakurkkurivit ( rivien järjestyksellä ei muuten ole kovin väliä, mutta kananmunan on hyvä olla aina sillin kyljessä.)
Päälle valutetaan maustettu kermaviili, tarkoituksena on laittaa kermaviili kauniisti rivien väliin, ei ihan noin suttuisesti, mitä tuossa kuvassa nyt on. Kermaviilin maustamiseen kannattaa käyttää makeaa pohjaa, kuten 1 tl sokeria, myös sinappi/ketsuppi antavat kivan säväyksen. Toki valmiita mausteseoksiakin voi käyttää, mutta mielellään kovin laimea yhdistelmä. koska silli itsessään jo on mausteinen. Jotkut saattavat pitää kermaviilistä sellaisenaan, ja mikä estää siihen lisäämästä hieman smetanaa tai kokeilemasta ranskankermaa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Venäjällä ei koskaan käytetä maustekurkkua vaan suolakurkkua!